Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Ook in Groenlo Nationale Buitenspeeldag

GROENLO - Woensdag 8 juni is het weer zover: de Nationale Buitenspeeldag. Alle basisschoolkinderen zijn dan 's middags tussen 14.30 en 17.00 uur welkom op de Maliebaan in Groenlo.

Dankzij de belangeloze inzet van vele vrijwilligers, verenigingen en bedrijven kan ook dit jaar, onder de vlag van Prikkelz, weer een gevarieerd programma gepresenteerd worden. Zo kunnen de kinderen net als het afgelopen jaar met een kano de gracht op, turnen op de tumblingbaan en voetballen in een bubbelbal. Handbal, tennis, voetbal, dansen, karate, noem het maar op en je kunt het deze middag doen. Ook kan er worden meegedaan aan een bootcamp-activiteit of badminton.
Voor de kleintjes is er ook dit jaar weer een apart gedeelte ingericht: het Pindakaasplein, met onder andere schminken en een springkussen. Er zal een goochelaar rondlopen die de mooiste trucs uithaalt en een pony zal de kinderen meenemen voor een kleine tour. Als klap op de vuurpijl is er dit jaar een caravan die beschilderd mag worden. De organisatie zorgt voor wat te drinken en fruit, en kinderen kunnen proeven van verse smoothies, zodat er daarna weer gespeeld kan worden.


Open tuin(huis) D'n
Alteplantage

ZWOLLE - Tuinderij buitenbedrijf D'n Alteplantage houdt zaterdag 4 juni vanaf 10.00 uur open tuin(huis).

In het open landschap naast de Slinge is een unieke locatie ontstaan van natuur en boerenleven. De beheerders nodigen mensen uit om dit zelf te komen bekijken. De landschapstuin is een mengeling van inheemse en tuinplanten, waar men de plant op ware grootte kan zien. Naast bijvoorbeeld de vaste geranium, elfenbloem, daglelie, en grassen, kunnen mensen al wandelend genieten van de prachtige omgeving . De kwekerij verkoopt van deze planten stekken om de onkosten voor de stichting enigszins te drukken.
Elke zaterdag is Hennie Altena er om mensen te ontvangen en wegwijs te maken op het boerenerf. De tuin zelf is dagelijks gratis te bezoeken. Het bezoek is te combineren met een bezoek aan de Leemputten of de meeuwenkolonie met haar flamingo's.
Via de Vredenseweg en Boerijendijk vindt u de tuinderij op Marhulzenpad 4, Zwolle.


telefoon 06 - 46175630

Foto: PR