Brenda Bénard. Foto: PR
Brenda Bénard. Foto: PR Foto: PR

Brenda Bénard uit Groenlo publiceert eerste boek

GROENLO - De in Groenlo woonachtige Brenda Bénard publiceerde recent haar eerste boek. Het is getiteld Theaternacht.

Theaternacht
Vlak voordat Fenna vier maanden op reis gaat, ontmoet ze Jelle, een jongen die ze daarvoor alleen nog maar van tv kende. Als zij één nacht met hem doorbrengt, staat haar leven heel even op zijn kop. Na een tevergeefse zoektocht naar zijn liefde en bevestiging, vertrekt ze met een gebroken hart naar Curaçao. Ze stort zich op haar leven daar, ontmoet nieuwe vrienden en vindt uiteindelijk haar geluk weer in de liefde. Alles lijkt perfect te gaan, totdat Jelle ineens weer voor haar neus staat.

Brenda Bénard
In 1991 geboren in Vlaardingen, verhuisde Brenda Bénard ruim een jaar geleden voor haar werk naar Groenlo. "Toen ik 20 was, schreef ik het begin van Theaternacht, met een stille wens om een boek te schrijven. Tussen mijn werk en hobby's door heb ik stukje voor stukje het verhaal geschreven over een gewoon meisje dat iets ongewoons meemaakt. Het resultaat is een romantisch, komisch verhaal; een boek om lekker bij weg te dromen," aldus de debutante.

Het boek van Brenda is te bestellen via www.boekscout.nl.


Cultuur in de Wijk: 'De school vroeger en nu'

Ontmoetingen tussen leerlingen van De Ni-je Veste en senioren

GROENLO - Op 7 juni is er weer een ontmoeting tussen basisschoolleerlingen en senioren. Gecoacht door kunstenares Astrid Vredegoor staat (portret)schilderen centraal.

Op woensdag 18 mei ging in Cultureel Centrum De Bron in Groenlo het seniorenproject Cultuur in de Wijk van start met het thema 'De school vroeger en nu'. Foto's, oude schoolplaten, landkaarten, een oude schoolbank en verschillende schoolattributen van weleer, afkomstig van museum De Scheper in Eibergen, waren het decor voor mooie verhalen.
Het vervolgprogramma bestond uit twee sessies op de basisschool De Ni-je Veste aan de Wheme. Op woensdagochtend 25 mei beleefden de senioren hoe een les van tegenwoordig gaat.
Dinsdagmorgen 7 juni, van 10.00 tot 12.00 uur, staat in het teken van portretschilderen. Leerlingen en senioren gaan elkaar schilderen of tekenen en worden daarbij gecoacht door beeldend kunstenaar Astrid Vredegoor uit Lichtenvoorde.
De activiteiten zijn gratis toegankelijk voor alle senioren uit de gemeente Oost Gelre. Iedereen is van harte welkom, dus ook senioren die geen lid zijn van een ouderenbond.