Het herenteam van Tennisclub Lievelde. Foto: Theo Huijskes
Het herenteam van Tennisclub Lievelde. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Tennisclub Lievelde staat
midden in de gemeenschap

LIEVELDE - Was het op 5 april 2010 dat voormalig burgemeester Henk Heijman van de gemeente Oost Gelre het startsein gaf voor een zelfstandige tennisvereniging in Lievelde, een jaar geleden werd op het knusse en gezellige tennispark 'De Bonkelaer' het eerste lustrum gevierd van Tennisclub Lievelde. Inmiddels weer een jaar verder wil dezelfde vereniging laten zien dat men nog steeds midden in de gemeenschap staat.

Door Theo Huijskes

"Ondanks de krimp en de tennisclubs in Lichtenvoorde en Groenlo, mogen wij over de belangstelling niet klagen. Het aantal leden heeft de afgelopen tijd zelfs een lichte stijging ondergaan. Wij hebben op dit moment 75 spelende leden. Dit laatste hebben wij met name te danken aan de stimulerende activiteiten van spelerscoördinator Martin Rots. Bovendien hebben wij als relatief kleine club ook nog eens twee teams die deelnemen aan de competitie van de KNLTB. Maar nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom, want er is voldoende ruimte om te tennissen." Weenink gaat er verder trots op dat op De Bonkelaer ook belangstellenden kunnen tennissen, die geen lid zijn van de club. "Dat kan op iedere dag van de week en dat van 's morgens 9.00 uur tot 's avonds 18.00 uur. Deze extra service is mede mogelijk gemaakt omdat het park eigendom is van een stichting en wij als vereniging huurder zijn. Ook is het tennispark vanwege de mooie, eigenlijk idyllische ligging erg in trek voor zomerarrangementen.
Dat ook kleine kern Lievelde zich nog volop onderscheidt daar waar het gaat om de leefbaarheid binnen de eigen gemeenschap, wordt onder andere bewezen door de sponsoring die de tennisclub geniet. Zo is het kledingsponsor Paul Oosterholt, die samen met bordsponsor Han ter Woerds Sport in Lichtenvoorde en tevens leverancier van de kleding ten behoeve van het aan de competitie deelnemende herenteam, de outfit verzorgt. Paul Oosterholt, zelf spelend lid van het team, heeft een eigen bedrijf met de naam 'Master in change'. Dit houdt in dat hij als zelfstandige een adviesbureau runt voor teamontwikkeling en teamtraining. "Ik maak verandering en verbetering binnen teams mogelijk met meetbare methodes en resultaten. Ik geloof namelijk in verandering binnen de kaders van de eigen vertrouwde cultuur," aldus Oosterholt.
Het eerste herenteam van Tennisclub Lievelde bestaat uit Gerard de Bresser, Paul Oosterholt, Ton Sprenkeler, Jeroen Stevens, Ronald Jonker en Kees Weenink.