Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

VVD Oost Gelre

College wil hogere lasten inwoners Oost Gelre

De gemeentebegroting 2017 wordt voorafgegaan door een kadernota. Hierin worden de kaders voor de op te stellen begroting vastgelegd. Wat gaat de gemeente in 2017 en de jaren daarna doen? Het college doet voorstellen en de raad kan deze vaststellen.

Vorig jaar heeft de VVD al aangegeven dat het financieel bergafwaarts gaat met onze gemeente. Het college lijkt echter doof voor deze opmerking. Een voorbeeld: begin 2016 bedroegen de vrij besteedbare reserves nog € 9,75 miljoen. Als het college op de huidige manier doorgaat is er in 2020 nog maar € 3 miljoen over, een daling van bijna 70%! Het college is momenteel het nodige aan het uitgeven en heeft grootse plannen, zoals de verbouw van het gemeentehuis in Lichtenvoorde en een nieuwe De Bron in Groenlo. En veel is nog onzeker, zeker in het sociale domein. Tegenover de grote uitgaven durft het college geen ombuigingen te plaatsen om de financiën op orde te krijgen. Als dat zo blijft kan er de komende jaren nagenoeg niet worden geïnvesteerd in nieuwe (noodzakelijke) plannen. Wat het college wel voorstelt is om de inwoners en bezoekers van onze gemeente financieel zwaarder te belasten. De oplossing die door het college wordt voorgesteld is het verhogen van de belastingen: de OZB met zo'n 8%! en de toeristenbelasting met 25%!

De VVD is tegen deze belastingverhoging en ziet een andere oplossing: een ombuigingsplan, bezuinigingen dus, oftewel keuzes maken. Het is aan het college om nu leiderschap te tonen in plaats van alle moeilijke besluiten voor zich uit te schuiven. Niet doorschuiven, maar aanpakken!

Fractie van de VVD
Bart Porskamp, 06 - 46 84 44 27
Karel Bonsen, (0544) 37 78 32
Kees Porskamp, (0544) 84 07 13
Alfred Wopereis, (0573) 46 13 78


Badeendjes voor het
goede doel

GROENLO - Direct na de finish van de Vrije Slag door Grolle (zie elders in deze uitgave) zal op 25 juni om circa 17.00 uur een ludieke Badeendenrace gehouden worden, met maar liefst 5.000 gele badeendjes. Iedereen kan de trotse eigenaar worden van het winnende eendje en de eerste acht eendjes winnen fikse geldprijzen. De winnaar ontvangt € 444, de 2e € 333 en de 3e € 222. Plaatsen 4 tot en met 8 ontvangen elk € 111.

Onder het motto 'Doe er nog maar EENDJE!' zullen door de hele regio 5.000 lootjes verkocht worden waarvan de nummers overeenkomen met de 'rug'nummers van de 5.000 deelnemende eendjes in de race op 25 juni. De lootjes zijn in Groenlo te verkrijgen bij Grolsch Brouwhuys Bar de Lange Gang. De opbrengst gaat naar de goede doelen: KiKa, Stichting Het vergeten kind en Stichting Leergeld. De loten kosten slechts € 2,- per stuk of 3 voor € 5,-. Om circa 17.00 uur worden de badeendjes te water gelaten vanaf de brug in het plantsoen van het Laantje van Lasonder. De stroming in het water, die een handje geholpen wordt door de Groenlose vrijwillige brandweer, zorgt uiteindelijk voor een winnaar aan de finish aan de Boompjeswal. Een speaker zal het publiek met een verrekijker op de hoogte houden over welke eendjes in de kopgroep zwemmen en uiteindelijk als eerste over de streep gaan.