Henri Walterbos: 'Verenigingsman van het jaar'. Foto: Theo Huijskes
Henri Walterbos: 'Verenigingsman van het jaar'. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Sportvereniging Grol sluit
seizoen in stijl af

GROENLO - De dag voorafgaande aan de degradatie van Grol 1 naar de derde klas van de KNVB, heeft de sportvereniging Grol het seizoen 2015-2016 op passende wijze afgesloten. Naast de inbreng van het hoofdbestuur was de regie in handen van het bestuur van de Supportersclub. En juist laatstgenoemde geleding onder aanvoering van de nieuwe voorzitter Rob Porskamp had ervoor gezorgd dat er een nieuwe, verfrissende wind is gaan waaien bij het ten uitvoer brengen van deze bij de Groenlose voetbalclub traditionele en niet meer weg te denken activiteit.

Door Theo Huijskes

Een afsluiting, die met betrekking tot het middaggedeelte in het teken stond van de jeugd. Aan dit buitengebeuren namen maar liefst 450 jeugdleden deel. Tot jeugdteam van het jaar werd Grol C1 uitgeroepen, Sven Oostendorp werd de trotse winnaar van de Penaltybokaal en het team Liverpool werd de winnaar van de Albert Heijn F-competitie. Een in alle opzichten, ook nog eens onder fraaie weersomstandigheden, geslaagd voetbalfeest.

Het drukbezochte binnengebeuren, waarbij aangetekend moet worden dat vanwege de aangename buitentemperatuur talrijke belangstellenden een plaatsje hadden gezocht op het terras van het Sportcafé op het sportpark Den Elshof, kende met een meer dan toepasselijke muzikale omlijsting een bijzonder ordelijk en voor de aanwezigen aangenaam verloop. Het was daarbij Grolvoorzitter Hans Scheinck, die bekend maakte dat het bestuur had besloten om Wilko Poortman vanwege zijn vele verdiensten het 'Lidmaatschap van verdienste' toe te kennen. Vervolgens was het de beurt aan Henri Walterbos, bij de club beter bekend als Wally en de volgende maand tijdens de Zwarte Cross als Ome Wally, die de eervolle titel 'Verenigingsman van het jaar' kreeg toegekend. Een totaal verraste Henri Walterbos had moeite om zijn trotse en tevens emotionele gevoelens te verbergen. Maar iedereen was het erover eens: een terechte toekenning voor iemand die zich heeft ingezet en nog inzet op tal van terreinen, variërende van jeugdleider tot lid van de terreincommissie, van medeoprichter en bestuurslid van de Supportersclub tot seniorenleider, van (mede-)organisator van tal van activiteiten en evenementen tot hoofdredacteur van het clubblad enzovoort.

Johan Wolters, altijd present bij zowel de thuis- als de uitwedstrijden van Grol 1, werd gekozen tot 'Super-supporter van het jaar'. Samen met zijn echtgenote en familie, alsmede zijn collega-leden van de woensdag-vrijwilligersgroep, onderging een dolblije Wolters een spontane hulde, waarvoor hij slechts enkele woorden kon uitbrengen: 'Wat 'n spul toch!'. Bij een dit jaar voor het eerst gekozen beste seniorenspeler van het jaar, waarvoor zes spelers van diverse teams waren genomineerd, was het uiteindelijk Stef Kroekenstoel, met bijna 62 jaar de oudste actieve speler bij Grol, die met de eer ging strijken. De eretitel 'Voetballer van het jaar' bij Grol 1 ging naar aanvoerder Wouter Pillen met goalie Max de Vries op de tweede plaats en Michel Kamphuis op de derde plaats. Werd het onderlinge huistoernooi voor senioren- en enkele jeugdteams gewonnen door Grol 4, dat in de finale met 2-0 won van Grol A2 en daardoor in het bezit kwam van de Gerrit Westerhof-trofee, door de VSVG (Vrienden van de s.v. Grol) werd Grol 8 van de vier genomineerde teams uitgeroepen tot 'Team van het jaar'. Naast de bekendmaking van de prijswinnaars van de Super 11-competitie, werden de door de Supportersclub verlote reizen in de wacht gesleept door respectievelijk Paul Mittelmeijer en Niels Meekes.

Johan Wolters: 'Super-supporter van het jaar'. Foto: Theo Huijskes
Wouter Pillen: 'Voetballer van het jaar'. Foto: Theo Huijskes