Het team Delta4Nepal met rechts Laurens Grashof. Foto: Theo Huijskes
Het team Delta4Nepal met rechts Laurens Grashof. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Delta4Nepal wordt uitgezwaaid

Inzamelingsactie met fietstocht voor onderwijs-voorzieningen in Nepal nu al een succes

Door Theo Huijskes

GROENLO - Afgelopen vrijdagavond vierde in en buiten op het terras van Rockcafé Taste in Groenlo de gezelligheid hoogtij. De aanleiding hiervoor was een georganiseerde uitzwaaibijeenkomst van Delta4Nepal. Een en ander in de aanloop naar de beklimming van de Franse bergreus Alpe d'Huez op zaterdag 11 juni. Een door negen leerkrachten te klaren onderneming, die maar één doel heeft en dat is het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor noodzakelijke onderwijsvoorzieningen in Nepal

Om 20.09 uur kijkt Cilia Stortelder, als leerkracht verbonden aan basisschool De Watermolen in Groenlo, op haar smartphone en constateert met veel voldoening dat de stand van de geldinzameling op dat moment € 18.871,00 is. "Een fantastisch bedrag, nu gaan we ons streefbedrag absoluut halen," is haar eerste reactie. Als team Groenlo-Eibergen hadden wij ons als doel gesteld om een bedrag van € 22.500,00 bij elkaar te fietsen en dat gaat nu ook gebeuren."

Dat gezegd hebbende, wordt vervolgens Laurens Grashof, directeur van sponsor Alferink B.V. Installatietechniek, begroet. "Een bedrijf dat ons met sponsoring, onder andere voor de aanschaf van sportieve kleding, enorm voorthelpt," vertelt Stortelder.

Uitzwaaifoto
De nieuwe kleding wordt uitgepakt en het sein wordt gegeven voor een uitzwaaifoto. Van de negen deelnemers ontbreekt op dat moment alleen Margret Overkamp. Het enthousiasme van de overige acht deelnemers, vertegenwoordigende de scholen De Schakel en De Regenboog in Eibergen, St. Ludgerus in Zwolle en De Watermolen in Groenlo, kent geen grenzen. "We zijn er helemaal klaar voor", aldus Annemiek Tackenkamp, Maarten Weeink, Marijn Krabbenborg, Marloes Dekkers, Anneke Jansen, Dorien de Vries, Tjeerd Klein Gunnewiek en Cilia Stotelder in koor. Overigens nemen van de onderwijsorganisatie Delta, waaronder 26 scholen met circa 6000 leerlingen ressorteren, in totaal 33 leer- of andere krachten aan de actie Delta4Nepal deel.

Voorbereiding
Van het negental uit het team Groenlo-Eibergen is de jongste Marijn Krabbenborg (net 30 jaar) en de oudste Cilia Stortelder (bijna 60 jaar). Laatstgenoemde vertelt dat men in december 2015 met de training is begonnen. "Daarbij hebben wij de nodige medewerking ondervonden van Sourcy Centre Zieuwent. Ook buiten op de fiets hebben wij ons gedegen voorbereid met onder andere fietstochten op de Posbank en in de buurt van de Zevenheuvelenweg. Met ons allen hebben wij A gezegd en wij zeggen nu ook B. En wat erg belangrijk is, met elkaar hebben wij een supergroep, waarbinnen vanaf de eerste dag een geweldige stemming heerst. En niet vergeten mag worden dat wij op onze scholen door de kinderen, die talrijke acties hebben geregeld, enorm gemotiveerd worden."

Zware klim
De beklimming van Alpe d'Huez betekent het overbruggen van een hoogte van 1.860 meter, waarbij men te maken krijgt met 21 haarspeldbochten. Het stijgingspercentage bedraagt 7,9%. Het vertrek naar Frankrijk is donderdag 9 juni.