Foto: Ferry Broshuis
Foto: Ferry Broshuis Foto: Ferry Broshuis

Herstel van Onrecht gaat naar Den Haag

Joop Beuting en zijn mede-actievoerders: 'Het grote werk gaat nu beginnen'

Door Ferry Broshuis

LIEVELDE - De actievoerders zijn er klaar voor; de maat is vol, de spandoeken zijn gemaakt, de ergernis over het "niet te pruimen" rijksbeleid over de pensioenen en de AOW komt hun keelgaten uit. Het was maandagmiddag actietijd ten huize van Joop Beuting, één van de initiatiefnemers om het in hun ogen schandalige beleid voor de ouderen aan te pakken.

Wij schreven in dezekrant al een aantal keren over de acties die er worden voorbereid. Het is nu zover dat binnen enkele weken - voor het zomerreces dat half juli ingaat Den Haag definitief op het zomerslot zet - er een petitie aan het nationale parlement zal worden aangeboden en - dat is toegezegd - er een plenaire vergadering over dit onderwerp plaatsvindt.

Ontstemd over de ouderenbonden

Omroep MAX
En maandagmiddag kwam er ook bericht van Omroep MAX dat wellicht volgende week al in het programma van de omroep aandacht wordt besteed aan de grieven van de mensen van Herstel van Onrecht, en MAX is natuurlijk een omroep die volgens de actievoerders het best geschikt lijkt om de pensioenproblematiek bij het publiek voor het voetlicht te brengen.

50Plus
"Er moet nu absoluut druk op de ketel komen," zo verzekeren een strijdvaardige Joop Beuting en de ook aangeschoven secretaris van de partij 50Plus Nelleke de Jong.
Ze gaan nu ook alles op alles zetten om zoveel mogelijk mensen naar het Binnenhof in Den Haag te krijgen en hun petitie te ondersteunen en door hun aanwezigheid kracht bij te zetten aan de plannen.

Ouderenbonden
Joop Beuting is nog steeds zeer ontstemd over de houding van de meeste ouderenbonden; hij vindt ze veel te salonfähig, die houden dingen achter terwijl ze juist het voortouw moeten nemen maar dat doen ze niet. Hij kan nog niet helemaal achter de waarheid komen, maar hij wroet door. "Dat zit in mijn genen."


Spandoeken
En dan moeten de spandoeken gemaakt worden en ook Omroep Gelderland tv verschijnt op het toneel. 'Ouderdom is geen rekensom', 'actietijd tegen alle truttigheid' en 'bejaardenhuizen gesloten, blunder van de eeuw', is te lezen.
Alles en iedereen staat nu in de startblokken. Als het bericht van Den Haag komt op welke dag de petitie kan worden aangeboden dan gaan ze verder tamtam maken.

Wordt vervolgd
Vanuit Lievelde ontwikkelt zich een aanzwellend gevoel van onvrede over de manier waarop ouderen worden behandeld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto: Ferry Broshuis