Foto: Kyra Broshuis
Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Een avond afgelast vanwege onweer

Wandel3daagse werd wandel2daagse

Vervolg van voorpagina

Feest in de Beltrumsestraat
Het is dan ook een prachtig gezicht als alle deelnemers op vrijdagavond via de speciaal versierde Beltrumsestraat en Nieuwestraat naar de muziekkoepel aan de Maliebaan lopen. Honderden kinderen, behangen met bloemen en snoepjes, worden begeleid door de klanken van dweilorkest Windkracht 11. Opa's en oma's staan langs de kant en de meeste kinderen zien er nog monter uit. Een enkeling heeft het gehad en wordt de laatste meters gedragen door vader of moeder. De reacties zijn lovend, de wandelaars hebben twee mooie avonden achter de rug en de sfeer is uitstekend.

Veiligheid boven alles
Ook de organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. "We zijn ontzettend blij dat zoveel mensen meegelopen hebben. Jammer dat we het voor een avond moesten afgelasten maar veiligheid gaat boven alles. Regen alleen is niet zo erg maar met onweer nemen we het zekere voor het onzekere," zo vertelt Fons Bluemink van de organiserende Stichting Wandel en Beleef Groenlo. Samen met Ria Bluemink, Jos en Carla Andringa en Hans en Anke Vrijdag, organiseerde hij voor de 7e keer dit wandelevenement, dit jaar voor het eerst onder de vlag van de nieuwe stichting.

Deelname van groepen
"Het is fantastisch dat ook zoveel groepen hebben meegelopen, zoals bijvoorbeeld stichting De Lichtenvoorde. Heel mooi dat zij meeliepen, de mensen hebben genoten en dat is precies wat we graag willen." Ook is Bluemink blij met de vele sponsoren die het organiseren van het evenement mogelijk hebben gemaakt. "Onze hartelijke dank aan alle sponsoren, groot en klein. Volgend jaar gaan we uiteraard weer een Wandeldriedaagse organiseren, hopelijk dan wel met écht drie avonden wandelen."
Voor de vele basisschoolkinderen maakte een avond minder niets uit. "Gelukkig krijgen we toch een medaille!" aldus één van de jonge wandelaars.