Schoonheidsspecialiste Wiesje Weeber vertrok vanuit Oost Gelre om in Londen haar dromen waar te maken. Foto: eigen foto
Schoonheidsspecialiste Wiesje Weeber vertrok vanuit Oost Gelre om in Londen haar dromen waar te maken. Foto: eigen foto Foto: PR

Wiesje Weeber geniet in Londen, maar: "Het is geen Instagramleven hier"

LICHTENVOORDE – Met slechts een klein koffertje, wat spaargeld en een sollicitatiegesprek in het vooruitzicht, kwam de in Lichtenvoorde geboren en getogen schoonheidsspecialiste Wiesje Weeber (25) begin dit jaar aan in Londen. Haar plan? Ongeveer vier maanden wonen en werken in de Britse hoofdstad. Inmiddels zijn de vier maanden voorbij en heeft ze nog geen haast om terug te keren. "Maar het is geen Instagramleven hier, absoluut niet."

Hoewel ze met veel plezier in de Achterhoek woonde en werkte, voelde Wiesje dat het tijd werd om haar horizon te verbreden. In eerste instantie leidde dit tot een reeks stedentrips, maar afgelopen zomer besloot ze haar baan op te zeggen en een grotere stap te maken: "Ik dacht: ik ga het gewoon doen, wat heb ik te verliezen? Het enige dat ik te verliezen heb is geld en dat komt wel weer terug. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad", aldus Wiesje. Dat ze geen spijt van de verhuizing heeft, wil echter niet zeggen dat het altijd makkelijk was. "Ik ben echt een familiemens, dus het was voor mij een grote overgang, zeker omdat ik nog thuis woonde bij mijn ouders", vertelt Wiesje. Bovendien ziet het leven er heel anders uit in Londen: "Het is minder glamorous dan je zou denken: de huur is bizar hoog, ik werk zeker tien uur per dag en soms sta ik om elf uur 's avonds nog een ei te bakken. Ik moest daar echt wel even aan wennen, zeker omdat ik in Lichtenvoorde iedere avond om half zes achter een bord warm eten zat. Het is echt geen Instagramleven hier." Daarbij kwam nog eens kijken dat ze de eerste drie weken zonder mobiele telefoon heeft doorgebracht: "Ik snap soms echt niet hoe ik het gedaan heb. Thuis op mijn Macbook alles opschrijven en dan lopen, wat een drama", lacht Wiesje.

Alles is mogelijk
Inmiddels is Wiesje gewend aan het ritme van de stad en voelt ze er niets voor om terug te gaan naar Nederland: "Mijn plan was eigenlijk om voor een maand of vier hierheen te gaan, maar die zijn inmiddels al voorbij. Ik begin me hier net een beetje minder toerist te voelen, dus ik wil echt nog niet naar huis", vertelt Wiesje. Met name de mogelijkheden die de stad biedt, kan ze erg waarderen: "Wat ik zo leuk vind aan Londen is het gevoel dat je alles kunt doen. Ik spreek zoveel mensen die de veertig zijn gepasseerd en een nieuwe studie gaan doen of besluiten om het roer om te gooien. Vrijwel iedereen hier is 'openminded' en altijd bezig met nieuwe dingen. En het heeft helemaal niet te maken met achtergrond, hoe je eruitziet of hoe oud je bent. Dat geeft me het gevoel dat bijna alles wel mogelijk is".

Nuchtere meid
Een ander voordeel van de Britse stad is de immense beautybranche: "Het is hier zo groot en mensen geven bakken met geld uit. Het is in principe totaal het tegenovergestelde van Nederland en zeker met Lichtenvoorde. Ik vind het goed dat mensen in Nederland zo 'down to earth' zijn, maar als je in de beautyindustrie werkt is het ook interessant om deze kant van het vak te zien." Toch is ze blij dat ze zelf niet in Londen is opgeroeid: "Ik ben heel blij dat ik uit de Achterhoek kom en als een nuchtere meid ben opgevoed. Ik werk in een salon waar mensen met hun eigen privéchauffeur komen, dat heeft voor mij geen enkele toegevoegde waarde. Dan ben ik heel gelukkig dat ik blij kan worden van een park, een hond of een fijn FaceTime-gesprek met familie en vrienden."