Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Verontreinigde grond opgeruimd

ZWOLLE - Er is gestart met de bodemsanering van het voormalige Wellink-terrein te Zwolle bij Groenlo. De saneringswerkzaamheden worden gedaan door de Groenlose Rouwmaat Groep. Op de bewuste locatie ontwikkelt Vastgoed Rouwmaat 13 bouwpercelen.

Sanering
Als gevolg van de activiteiten van landbouwmechanisatiebedrijf Wellink, dat in het verleden op dit terrein was gevestigd, is de bodem op enkele plaatsen verontreinigd geraakt. De afgelopen maanden is een saneringsplan opgesteld dat is ingediend bij de provincie Gelderland. De provincie heeft ingestemd met het saneringsplan. Op basis van dit plan zijn afgelopen week de saneringswerkzaamheden opgestart.

Woningpercelen
De saneringswerkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen. Aansluitend hieraan zullen de werkzaamheden voor het bouwrijp en woonrijp maken van het terrein worden opgestart. De verkoop van de percelen is inmiddels begonnen. Er zijn er reeds enkele verkocht. De locatie ligt in het hart van de buurtschap en wordt omringd door bestaande woningen en de plaatselijke basisschool. Het nieuwbouwplan is ruim en groen van opzet en biedt plaats aan 13 woningen in drie woningbouwcategorieën.