Foto: PR GHV
Foto: PR GHV Foto: PR

Zomerse visactiviteiten voor de jeugd

GROENLO - De jeugdige liefhebbers van het vissen kunnen de komende tijd weer meedoen aan verschillende activiteiten van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV).

Viscursus
Allereerst wordt er op woensdag 22 juni van 14.45 uur tot en met 17.00 uur aan de Maliebaan een interessante viscursus gegeven voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar. Deze viscursus staat ook open voor jonge vissers uit Beltrum en Zwolle. De kinderen leren op deze middag de basisbeginselen van het vissen. Met name is er veel aandacht voor het netjes onthaken en terugzetten van de gevangen vis. De viscursus worden door viscoaches gegeven en de deelname is gratis. Opgave kan via jeugdviscursus@visseningroenlo.nl.

Vissen met viscoaches
Op zaterdag 2 juli van 15.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen gaan vissen met de professionele visuitrusting van de viscoaches van de GHV. Ooit al eens op een viskoffer willen zitten vissen met de nieuwste hengels? Dan is nu je kans. De kinderen worden volledig begeleid door de viscoaches. Deelnemers hoeven geen hengel mee te nemen. Iedereen vanaf 7 jaar is welkom en de deelname is gratis. De exacte vislocatie aan de stadsgracht wordt een paar dagen van tevoren bekend gemaakt via Facebook.com/ghv.groenlo of www.visseningroenlo.nl.

Jeugdwedstrijd
Op zondag 3 juli wordt er een leuke viswedstrijd georganiseerd voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. Het verzamelen is om 9.30 uur op de Maliebaan. De wedstrijd begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Er wordt gevist op aantallen. Deelnemers moeten zelf een hengel en een stoeltje meenemen. Voor wie geen hengel heeft, kan de GHV ervoor zorgen. Opgave voor de wedstrijd is niet nodig.

Al deze jeugdactiviteiten zijn gratis toegankelijk en je hoeft geen lid te zijn van de GHV om mee te kunnen doen.


www.visseningroenlo.nl