Het team van Lefers Advocatuur. Foto:  Lefers Advocatuur
Het team van Lefers Advocatuur. Foto: Lefers Advocatuur Foto: PR Lefers Advocatuur

Lefers Advocatuur: deskundig, betrokken en dichtbij

EIBERGEN - Jan Lefers vestigde zich januari 2015 als zelfstandig advocaat in Eibergen. Het bedrijf kreeg zoals gebruikelijk in de branche zijn naam: Lefers Advocatuur. Het advocatenkantoor is gespecialiseerd in letselschade en huurrecht. Het enige kantoor met deze specialismen in de wijde omgeving.

Door Rob Stevens

Jan Lefers: "Ik vind het belangrijk om je te specialiseren. Om zo het optimale voor je klant er uit te kunnen halen. Je hoeft als klant geen genoegen met minder te nemen als je topkwaliteit kunt krijgen. Ik ben lid van de Nederlandse Orde van Advocaten, de LSA (Letselschade Advocaten), ASP (Advocaten Slachtoffers Personenschade), VHA (Vereniging Huurrecht Advocaten) en de Stichting Keurmerk Letselschade. Allemaal instanties die regelmatig bij je aan de deur komen om onder meer via dossieronderzoek te checken of je bedrijf op orde is, of je de benodigde kennis in huis hebt en of de belangen van je klanten goed behartigd worden. Dat houdt je als advocaat scherp. Het grote voordeel van een advocaat bij letselschade, in vergelijking met andere belangenbehartigers, is dat een advocaat mag procederen. Ruim 95 % van de letselschades worden opgelost door een onderlinge schikking. Maar soms is het toch makkelijk als we een vastgelopen zaak, met een verzekeraar bijvoorbeeld, weer vlot kunnen trekken dankzij de opmerking: "Misschien moeten we deze zaak toch maar voor een oordeel aan de rechter voorleggen." En als het nodig is, kun je dat dan ook snel doen, vaak ook nog op kosten van de aansprakelijke partij. Daarbij speelt mee dat een letselschadeadvocaat voor een slachtoffer bijna altijd gratis is."

Een verkeersongeval, medische fout of arbeidsongeval kunnen je leven op de kop zetten. Emotioneel, maar ook financieel. Dan is het belangrijk dat je je belangenbehartiging in handen van iemand kunt leggen waar je vertrouwen in hebt. Na zo'n gebeurtenis hebben slachtoffers wel andere zaken aan hun hoofd. Dat geldt evenzeer voor huurgeschillen. Het huurrecht is complex. Jan Lefers maakt het begrijpelijk. Hij treedt veel op voor woningcorporaties en vastgoedbeleggers.

Daarnaast doet zijn kantoor aan maatwerk. Dit zijn alle zaken op het snijvlak van aansprakelijkheid en vastgoed. Wat als er na koop bijvoorbeeld gebreken in het gekochte onroerend goed worden aangetroffen? Wie is dan aansprakelijk voor de schade? Of als er sprake is van overlast door de buren? Lefers Advocatuur kan dan juridisch uitzoeken wie waar op aangesproken kan worden. Wie draait op voor de schade? Of misschien is een bemiddelingsgesprek juist wel de beste oplossing? In alle gevallen is het belangrijk dat iemand goed voor je belangen op komt: op persoonlijke wijze, deskundig, betrokken, snel en dichtbij. Dat zijn de kernwaarden die Jan Lefers vaak uit de monden van zijn klanten kan optekenen nadat hij, als een zaak is afgerond, de kwaliteit van zijn ondersteuning met de klant evalueert.

Vanaf 1 januari 2015 is Jan Lefers dus voor zichzelf begonnen in Eibergen, nadat hij jarenlang verbonden was aan een middelgroot advocatenkantoor in de regio. Het gaat goed met het kantoor, er zit groei in. Daarom heeft hij sinds enige tijd nu ook ondersteuning van een drietal deskundige medewerkers, de twee juristen Larissa Ormel en Marjan Dankbaar en de boekhouder Roy Dams. Lefers Advocatuur neemt graag de tijd voor klanten. Hij kent als Twentenaar de streek. Een kennismakingsgesprek met een letselschade advocaat is altijd gratis. Als het niet haalbaar is, durft Jan Lefers dat ook eerlijk te zeggen. Voor cliƫnten is het kantoor altijd vlot aanspreekbaar en bereikbaar. 'Samen vooruit' is het motto van zijn aanpak.


www.lefers-advocatuur.nl, telefoon 0545 725 925, fax 0545 725 926, info@lefers-advocatuur.nl