Rachel Nijbroek. Foto: PR
Rachel Nijbroek. Foto: PR Foto: PR

Succesvolle seizoensafsluiting voor turnster Rachel

BELTRUM/WINTERSWIJK/DOETINCHEM - Zaterdag 11 juni werden de toestelfinales turnen District Oost gehouden. Dit is voor vele turnsters de afsluitende wedstrijd van een intensief jaar gericht op competitievervolg. De Beltrumse Rachel Nijbroek, uitkomend voor het Winterswijkse Penta, wist twee keer zilver te bemachtigen.

Deze wedstrijd wordt door veel turnsters gebruikt om nieuwe onderdelen uit te proberen of om te kijken welke tegenstand ze het volgende seizoen kunnen verwachten. Rachel Nijbroek, de 15-jarige turnster uitkomend in de 1e divisie junior, moest vorige week tijdens de NK nog bijna verstek laten gaan omdat ze fysiek te zwaar geblesseerd was en daardoor mentaal niet in staat was de zware strijd aan te gaan om op dit hoge niveau te presteren. Deze week was ze voldoende hersteld om mee te doen met deze wedstrijd om voor zichzelf de krachtmeting aan te gaan als enige junior turnster tegen de veelal 4 tot 7 jaar oudere senior turnsters.
Rachel begon op sprong. Hier kon ze niet voluit gaan, mede door haar beperking. Maar toch liet ze een hoog uitgevoerde tjoeki hoek en gehurkt zien.
Daarna brug. Een mooi vloeiend uitgevoerde oefening, met alle onderdelen tot handstand, en een perfect uitgevoerde reus gevolgd door anderhalf schroef tot stand. Balk was het onderdeel waar Rachel voornemens was een nieuw onderdeel te turnen: de zijwaartse salto. En dat deed ze. Technisch goed uitgevoerd en in combinatie met de salto achterover, flikflak, de sprongseries en een arabier anderhalf schroef als afsprong, werd ze door het publiek beloond met een enorm applaus. Vloer was het laatst te turnen onderdeel. Hier was de oefening aangepast waardoor de moeilijkheidsgraad flink lager lag dan normaal. Maar Rachel ging ervoor en liet zich van haar beste kant zien. Alle sprongseries en met name de acrobatische series, waaronder arabier flikflak anderhalf schroef, werden precies en technisch goed uitgevoerd.
Aan het einde van de avond werd duidelijk dat het komende seizoen genoeg perspectief biedt. Rachel mocht twee keer het podium beklimmen en een zilveren medaille in ontvangst nemen, voor haar brug en haar balkoefening.