Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Veel kinderen op Buitenspeeldag 2016

GROENLO - "Wij zien een stijging van de hoeveelheid kinderen die de jaarlijkse Buitenspeeldag bezoekt," vertelt Arjan Paf van de organisatie 'Buitenspeeldag Groenlo'. Hoeveel kinderen er precies waren kon de organisatie niet zeggen, maar het waren er volgens schatting zeker meer dan vorig jaar en toen waren er al rond de 400 kinderen.

Op het terrein voor de muziekkoepel langs de Maliebaan en een gedeelte van de gracht konden basisschoolkinderen vorige week woensdagmiddag twee en een half uur ongestoord buiten spelen. De verenigingen uit Groenlo waren goed vertegenwoordigd en waar je ook maar keek vonden activiteiten plaats. Er kon weer met een kano gevaren worden op de gracht, men kon turnen op de tumblingbaan, voetballen in een bubbelbal, handballen, badmintonnen, klimmen in de touwen, tennissen, voetballen, pony rijden en er was karate; alles kon uitgeprobeerd worden. Hit-it heeft onverwacht nog een paar breakdance workshops gegeven.Tevens waren er kinderen die spontaan in de gracht gingen zwemmen.

Voor de kleintjes was er ook dit jaar weer het Pindakaasplein. Hier konden de kinderen zich onder andere laten schminken, oudhollandse spelletjes doen en springen op een springkussen. Er was een goochelaar die trucs uithaalde en kinderen konden een caravan schilderen. Tussen het spelen door konden de kinderen gratis fruit en ranja krijgen en smoothies proeven, waar - mede door het warme weer - gretig gebruik van werd gemaakt. Al met al was het een meer dan geslaagde middag en hebben zowel de kinderen als ook de organisatie enorm genoten

Tijdens deze middag zijn er foto's gemaakt, deze foto's kun je bekijken op de Facebook pagina van de Buitenspeeldag Groenlo.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor de hulp: "Rabobank en KDV Pindakaas bedankt voor jullie financiële bijdrage. Emté, Albert Heijn, Post Warenhuis, Deco Home Lammers, Marveld Recreatie, Kolkman Brandstoffen, Steam Entertainment, Drukkerij Maarse en basisschool de Ni-Je Veste Wheme bedankt voor jullie materiële bijdrage. Zonder al deze bijdrages was de Buitenspeeldag niet mogelijk."