Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Volksfeest Meddo komt eraan

MEDDO - Van vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni 2016 vindt het jaarlijkse Volksfeest in Meddo weer plaats.

Vrijdag 24 juni
Het Volksfeest Meddo begint met reveille blazen door een enkele leden van muziekvereniging Sint Jan. Aansluitend vertrekt rond 9:30 uur de optocht, waarin zowel grote als kleine wagens te bewonderen zijn. Na de optocht zal voorzitter Wilfried Bomers het feest openen. De vrijdagmorgen is gereserveerd voor de kinderspelen voor kinderen van de basisschool. Ook wordt er een begin gemaakt met de volksspelen en het kleine vogeltjesschieten. In de middaguren treedt de band 'Toon & Toon' op in de tent. De entree is gratis. 's Avonds zal er bij Spiekerman een optreden van 'Brook Duo' zijn voor de senioren. In de feesttent zal vanaf 21.00 uur het feest losbarsten met de band 'Spot'.

Zaterdag 25 juni
Zaterdagmorgen moeten de Meddonaren vroeg uit de veren om de koningin van 2015, Anouk Tiggeloven, uit te halen aan de Wandersweg 12 te Meddo. De optocht zal om 8.30 uur vertrekken. Het traditionele vendelzwaaien zal dit jaar bij het uithalen plaatsvinden.
Na terugkomst in Meddo zal bij de vogelstang de strijd worden aangegaan om wie zich de nieuwe koning(in) en jeugdkoning(in) van Meddo voor 2016 mogen noemen. Ook gaan de volksspelen verder. In de middag treedt in de tent 'Dj Bacchie' op en voor de jeugd is er een disco in Elbekurkie. De band 'De Daltons' treedt, na groot succes van vorig jaar op de vrijdagavond, dit jaar op de zaterdagavond op in de feesttent. De plaatselijke DJ's de 'Buurtsupers' zullen tijdens de pauzes gaan zorgen voor een feestelijke stemming.

Zondag 26 juni
Zondagmiddag rond 14.00 uur gaan de Meddonaren sportief van start met een 'Boeren6kamp' Verschillende teams zullen tegen elkaar strijden voor de winst. De feestband 'Fantastisch' zal het Volksfeest met een optreden afsluiten.