De ingang van de nieuwe Bibliotheek Groenlo. Foto: PR
De ingang van de nieuwe Bibliotheek Groenlo. Foto: PR Foto: PR

Verhuizing Bibliotheek
van start

GROENLO - Op 4 juli zal de Bibliotheek Groenlo haar deuren openen in Scholengemeenschap Marianum. In verband met de verhuizing zal de bibliotheek aan Het Heydenrijck vanaf donderdag 23 juni gesloten zijn. Tijdens de sluitingsweek kunnen mensen terecht in de zes andere vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Verhuizing
De hele collectie boeken die nu nog aan Het Heydenrijck staat, zal meeverhuizen. Ook zal een deel van het meubilair verplaatst worden naar de nieuwe bibliotheek.

Ingang en inleverbus
De Bibliotheek Groenlo heeft een eigen ingang in het schoolgebouw. Deze is te vinden op het grote voorplein van de school, de plek waar vroeger de hoofdingang van de scholengemeenschap was. Links naast de deur zal de inleverbus te vinden zijn. Vanaf 23 juni is de inleverbus van de vestiging aan Het Heydenrijck niet meer te gebruiken, maar kunnen de boeken al worden ingeleverd in de bus van de nieuwe vestiging.

Officiƫle opening
De officiƫle opening van de Bibliotheek Groenlo vindt plaats op 23 september 2016, maar men kan vanaf maandag 4 juli al terecht om boeken of dvd's te lenen en om aan de leestafel de nieuwste kranten of tijdschriften te lezen.


www.oostachterhoek.nl


Kanon weer klaar
voor bezoekers

Vervolg van voorpagina

Geschiedenis
Het kanon is overigens onverbrekelijk verbonden met de roemruchte krijgsgeschiedenis van de stad Grol. Volgens de overlevering is het kanon in 1627 door Frederik Hendrik aan de stad Grol geschonken, maar historicus Joep van der Pluim - die veel onderzoek gedaan heeft rond de krijgsgeschiedenis van de stad Grol - houdt het er op dat het kanon hier gewoon is achtergelaten.

Slag om Grolle
Edwin Grothe kon zaterdagmorgen nog vertellen dat er al weer een grote belangstelling is van mensen en groepen die willen deelnemen aan de Slag om Grolle die in 2017 wordt gehouden. Ook gaan ze het programma in 2017 nog meer verlevendigen en de groepen uit Groenlo zelf zullen daarin een nog belangrijkere rol krijgen. Zo wordt de beleving voor de Slag begon, hoe de mensen zich moeten hebben gevoeld toen het grote leger van prins Fredrik Hendrik massaal op de veste afkwam, de bevoorrading en dergelijke meer uitgebeeld. Het beloven weer spannende tijden te worden.