Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

8 geslaagden bij EHBO Beltrum

BELTRUM - EHBO Beltrum kan terugkijken op een geslaagd seizoen. Maar liefst 8 nieuwe leden die de afgelopen maanden de EHBO Basisopleiding inclusief AED hebben gevolgd, behaalden hun EHBO-diploma. EHBO Beltrum wil hen allen nogmaals van harte feliciteren met dit heugelijke feit. De 8 geslaagden zijn nu in staat om in allerlei situaties eerste hulp te verlenen. Ook kunnen ze ingezet worden als EHBO'er bij evenementen in het dorp.

Daarnaast hebben afgelopen seizoen maar liefst 24 deelnemers het certificaat sportletsel van het Oranje Kruis behaald. Zij kunnen de geleerde vaardigheden nu gebruiken langs de lijn bij de verschillende verenigingen van VIOS of bij sportevenementen.

Met vragen over de EHBO-vereniging Beltrum of voor aanmelding voor een nieuwe cursus kan men mailen naar: secretariaat@ehbobeltrum.nl. Ook voor de informatie over een cursus sportletsel of EHBO bij kinderen kunnen mensen mailen naar dit adres.


Pindakaas deelt toffe
peren uit

GROENLO - Vorig jaar werden de mama's in het zonnetje gezet door kinderdagverblijf Pindakaas. Er werden rode heliumballonnen uitgedeeld met een kaartje eraan, 'Fijne Moederdag'. Dit jaar zijn de papa's aan de beurt gekomen. De papa's die de leidsters van Pindakaas tegenkwamen kregen een 'toffe peer' met een kaartje eraan met als tekst: 'Je bent een toffe peer! Fijne Vaderdag!'


Moederdag op Vaderdag

HARREVELD - Voor de vele vaders onder de 1250 deelnemers die deelnamen aan de survival Harreveld was het vaste ochtendritueel op Vaderdag er (nog) niet bij. Voor hen was het 'aan de bak', een survivalzondag.

"De vaders die meedoen moeten zich de rest van de dag maar laten verwennen thuis," lacht Sandra Knufing, vrijwilligster bij de touwhindernis. Ze zit samen met Suzan Smeulders relaxed in een tuinstoel aan de koffie, aan de rand van het water. Al keuvelend slaan ze gade hoe mannen door het water ploeteren om zich al klauterend aan touwen naar boven te sjorren. Om zich vervolgens weer tot en met het kruis door het koude water te worstelen om weer op het 'vasteland' te geraken. Beide Harreveldse dames zijn in touw als vrijwilligster. Sandra voor de tweede keer, Suzan al voor de twaalfde keer. "Onze kinderen doen mee", verklaren ze hun inzet. Even zo vaak als moeders zich inzetten als vrijwilliger, namen de kinderen deel. "Het is hartstikke gezellig. We hebben vanmorgen een tas met spullen meegekregen om de dag door te komen en hebben zelf onze stoelen meegebracht. Hoeven we niet te staan. En mijn man heeft zojuist koffie gebracht. Mooi veur mekare," aldus Sandra. Moederdag op Vader dag dus in Harreveld. "A'j t zo bekiekt wal," erkent Sandra.

Suzan Smeulders (achter) en Sandra Knufing. Foto: Henri Walterbos