Foto: Wim Rots
Foto: Wim Rots Foto: Wim Rots

Geslaagd concours hippique met droevige afloop

GROENLO - Zaterdag 18 juni. Vanaf Brouwhuizen worden auto's met paardentrailers door verkeersregelaars richting het Groenlose Schootsveld geleid. Tegenover het hertenpark is een parkeerterrein afgezet en op het naastgelegen terrein zal het jaarlijkse concours hippique van 'De Grolse Ponyclub en LR de Vestingruiters' plaatsvinden.

Twee mooie springringen zijn opgezet, aangekleed met dennen en fleurig groen. Naast de ring staat de splinternieuwe jurywagen en een tent waar de inwendige mens aan zijn trekken kan komen. Voor de jeugd zijn er een schminktent, een springkussen en de mogelijkheid voor een ritje per pony onder begeleiding van enkele jeugdleden.
De hele middag wordt er in twee ringen gesprongen, waarbij het weer slechts gedurende een korte periode roet in het eten gooit. De bodem op het Schootsveld kan de regen goed verdragen, waardoor er 's avonds op tijd van start gegaan wordt met de vijfde wedstrijd van de outdoor competitie van de Seniorenclub Achterhoek. Voor de toeschouwers een mooie wedstrijd, waarbij tijdens de barrages fel gestreden wordt om de winst.

Zondag 19 juni gaat het evenement in alle vroegte verder. Het belooft wat de sfeer en het weer betreft een prachtige dag te worden.
De ochtend is in zijn geheel gereserveerd voor de jeugd. Naast deelnemers uit Groenlo hebben zich ook veel ruiters uit de omliggende plaatsen ingeschreven.
De middag staat in het teken van de aanloop naar de landelijke titel. Het is de laatste van drie selectiewedstrijden voor de Gelderse Kampioenschappen, die dit jaar in Rekken gehouden zullen worden. Tijdens de prijsuitreiking, die te paard plaatsvindt, wordt in elke klasse de kringkampioen gehuldigd. Deze is verzekerd van een startbewijs op de kampioenschappen.
In de tweede ring staat een progressief parcours opgesteld, waarin met elke hindernis punten te verdienen zijn en snelheid een belangrijke rol speelt.
Het is wederom een zeer geslaagde dag en deelnemers, begeleiders, bezoekers en vrijwilligers genieten van de wedstrijden, de versnaperingen en het prachtige weer.

De dag heeft helaas een droevig einde. Een van de paarden wordt bij aanvang van het parcours onwel en valt naar de grond.
Een scherm geeft de reeds aanwezige dierenarts de gelegenheid om het dier te onderzoeken. Aanwezige EHBO'ers ontfermen zich over de amazone en zorgen ervoor dat een ambulance ter plaatse komt om haar door een arts te laten onderzoeken.
Het publiek wacht rustig af wat er gaat gebeuren. De wedstrijd wordt gestaakt, als het paard blijkt te zijn overleden. Gelaten en aangeslagen ruimen vrijwilligers het terrein vervolgens leeg.

Hulde van de bezoekers voor de organisatie en vrijwilligers, die in staat zijn tot het organiseren van een gezellig, paardensportwaardig festijn, maar die ook op onvoorziene omstandigheden voorbereid zijn. Terecht, zoals helaas is gebleken.


Buitenspeeldag sponsors

GROENLO - De organisatie van de Buitenspeeldag Groenlo 2016 (zie het artikel in de Groenlose Gids van vorige week) wil de volgende bedrijven en instellingen bedanken: "Rabobank en KDV Pindakaas bedankt voor jullie financiële bijdrage. Emté, Univé, Marveld Recreatie, Kolkman Brandstoffen, Steam Entertainment, Drukkerij Maarse, Niice, Addink Media, Roes Montage, Kerstversiering.nl en basisschool de Ni-Je Veste Wheme bedankt voor jullie materiële bijdrage. Zonder al deze bijdrages was de Buitenspeeldag niet mogelijk."


Vrouwengilde fietst

GROENLO - Op donderdag 7 juli is er weer de jaarlijkse fietstocht van het Vrouwengilde. Opgeven kan tot 30 juni bij Doortje en/of Wilmien. Om 13.00 uur is het vertrek vanaf tankstation Kolkman aan de Borculoseweg.