Buutnlanders. Foto: PR
Buutnlanders. Foto: PR Foto: PR

Aflevering Buutnlanders in teken Dancing in the Street

Vierde YouTube-aflevering gelanceerd

GROENLO - Afgelopen week is aflevering 4 van de Achterhoekse YouTube-hit 'Buutnlanders' gereleased, getiteld 'Netwarken'. Het verhaal draait dit keer om de voorbereiding van Dancing in the Street en Paul Rabbering van 3FM speelt een gastrol.

'Buutnlanders' is een initiatief van Talie Wijlens, jongerenwerker. Hij werd op het idee gebracht doordat hoofdrolspelers Danny Haek (Vos) en Ehaab Amairi (Gait), met roots in Libanon en Irak, voor de grap filmpjes op Facebook plaatsten waarbij zij Achterhoeks dialect spreken. Talie werkte dit uit tot een concept dat inmiddels een flinke hit is in de Achterhoek en daarbuiten.

Paul Rabbering
Paul Rabbering, DJ bij 3FM en NPO Radio 2, verleende medewerking aan deze aflevering. Hij draait op 25 juni op het 80's, 90's & more plein tijdens Dancing in the Street en mensen zien hoe onmisbaar hierbij de hulp van Gait is geweest.

Vrijwilligers gevraagd
Het is de bedoeling om nog veel meer afleveringen van Buutnlanders op te nemen. De crew van Buutnlanders zoekt hiervoor nog vrijwilligers die willen helpen met filmen, acteren, et cetera. De film en alle info om een bijdrage te kunnen leveren bekijk je op letsgetdancing.nl.