Vlnr. Tessa, Ellis en Samantha, pedagogisch medewerkers van Pindakaas. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Tessa, Ellis en Samantha, pedagogisch medewerkers van Pindakaas. Foto: Kyra Broshuis Foto: Mark Ebbers

Pindakaas viert 5-jarig bestaan met open huis

GROENLO - Kinderopvang Pindakaas in Groenlo is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In juli 2011 startte Pindakaas met zo'n veertig kinderen en dat zijn er nu ruim honderd. "En we groeien nog steeds," zo vertelt Tessa Wolberink. Alle reden om het eerste lustrum te vieren met een open huis.

Door Kyra Broshuis

Ruime opvangmogelijkheden
Pindakaas biedt vier verschillende vormen van kinderopvang, te weten het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang (bso), peuteropvang en sport-bso. In het uitstekend geoutilleerde pand aan de Bisschop Philip Roveniusstraat in Groenlo zijn opvangmogelijkheden van 06:30 uur tot 18:30 uur.
Zeer ruime tijden, één van de onderscheidende voordelen van Pindakaas. "We zijn een dienstverlenende instelling en willen ons ook op die manier presenteren. Ouders kunnen met een gerust hart hun kinderen hier brengen. We bieden uiteraard opvang maar ondernemen daarnaast veel activiteiten met de kinderen en dat wordt gewaardeerd."

We maken er een feestje van
Om ouders en andere belangstellenden te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij Pindakaas, organiseert de kinderopvang op zaterdag 2 juli aanstaande een open huis van 14:00 tot 16:00 uur.
"Tijdens die middag wordt onder andere de winnaar van de kleurwedstrijd bekendgemaakt. Daarnaast komt er een ballonnenclown, kinderen kunnen geschminkt worden en krijgen mooie glittertattoos. Er is een springkussen en er zijn heerlijke suikerspinnen en popcorn, we maken er echt een feestje van!" zegt Tessa enthousiast.

Bijzondere activiteiten
Pindakaas staat bekend om de vele activiteiten. Zo gaan de kinderen elke week naar de kinderboerderij in Winterswijk. "En zij komen nu bij ons op het feestje, met een paar dieren." Er wordt bij de kinderopvang gewerkt volgens de VVE-richtlijnen (vervroegde voorschoolse educatie).
"Voor de sport-bso maken we bij slecht weer gebruik van de sporthal. Met mooi weer worden er buiten allerlei sporten en spellen gedaan onder leiding van Christiaan Pillen."
Pindakaas werkt sinds kort met een speciale app waarmee ouders op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en de dagelijkse gang van zaken van hun kind. "Dat is echt bijzonder en hoort helemaal bij Pindakaas. Wij zijn altijd vernieuwend en innovatief bezig. Onze visie is dat kinderen met plezier hiernaartoe moeten gaan. Dat doen ze gelukkig allemaal. We krijgen veel positieve feedback van de kinderen en hun ouders."

Het open huis is op zaterdag 2 juli van 14:00 tot 16:00 uur. U vindt Pindakaas aan de Bisschop Philip Roveniusstraat 2 in Groenlo.


www.kdvpindakaas.nl