3FM-DJ Paul Rabbering en 'local hero' Mike van Doorn gaan uit hun dak tijdens Dancing in the Street. Foto: Lawrence Mooij/Dutchfoto
3FM-DJ Paul Rabbering en 'local hero' Mike van Doorn gaan uit hun dak tijdens Dancing in the Street. Foto: Lawrence Mooij/Dutchfoto

Gezellig evenementenfestijn ondanks regen

Koen Sterenborg wint opnieuw

GROENLO - Voor de deelnemers aan de tweede editie van De Vrije Slag door Grolle is het niet onoverkomelijk, de regen die toch wel gedurende het hele evenement naar beneden viel. Voor de bezoekers is het wel jammer, het zicht wordt verpest door de vele paraplu's. Toch staan er nog veel enthousiaste supporters langs de gracht, zo meldt een deelnemer.

Door Kyra Broshuis

Internationaal deelnemersveld voor Grolse zwemtocht
De Vrije Slag kent dit jaar een internationaal deelnemersveld. Naast de vele Nederlands zijn er ook enkele Duitse en Belgische zwemfanaten van de partij. Op de Boompjeswal is het, ondanks het weer, een gezellig gebeuren. Niet in de laatste plaats dankzij de livemuziek die door Rockcafé Taste geregeld is. Spreekstalmeester Kees Porskamp vervult zijn rol zoals gewoonlijk met verve en heeft voor iedere bekende een persoonlijk woord. Van de hottubs en het grote verwarmde zwembad wordt veel gebruik gemaakt. Niet alleen nà maar door sommige zwemmers zelfs al vóór de race.

Debuut dubbele ronde
Dit jaar is er een nieuwe afstand bij; de 4600 meter. Dat betekent twee volledige rondes door de Grolse stadsgracht. Het is Lichtenvoordenaar Koen Sterenborg die deze afstand het snelst aflegt. Vorig jaar won hij ook al de 2300 meter. Die afstand wordt dit jaar gewonnen door de Duitser Klaus Schluter.

lees verder op pagina 7: zwemmen, eten en dansen

Wethouder Marieke Frank zwemt mee met haar kinderen. Foto: Kyra Broshuis
Bijzondere badmutsen tijdens zwemtocht. Foto: Kyra Broshuis
Bijzondere foodtrucks op de eerste editie. Foto: Kyra Broshuis
Bijzondere foodtrucks op de eerste editie. Foto: Kyra Broshuis
5000 gele badeendjes in de Grolse gracht voor 3 goede doelen. Foto: Kyra Broshuis
Gezelligheid en muziek op Taste's Natte Droge Muziekpleintje. Foto: Kyra Broshuis