Vlnr. Jelte Bomers en Cas Wieggers, beneden Femke en Michelle van Wijk .Foto: PR Foto: PR

Michelle van Wijk naar NK zwemmen

Groenlose zwemsuccessen in Dordrecht en in Arnhem

GROENLO - Van 16 tot en met 19 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Junioren en Jeugd lange baan 2016 georganiseerd in het 50 meter Zwembad Sportboulevard in Dordrecht. Zwemster Michelle van Wijk van de Groenlose Zwemvereniging (GZV) had zich tijdens de Gelderse Kampioenschappen hiervoor weten te plaatsen met de 100 meter vrije slag. Met een inschrijftijd van 1.04.23 startte ze vanaf een 24e plek. Ze zwom een zeer spannende race, alle 8 zwemmers zwommen de eerste 50 meter nagenoeg gelijk op en Michelle tikte uiteindelijk als 6e aan in haar serie. Alhoewel ze haar persoonlijk niet verbeterde die dag, kijkt ze terug op een hele mooie NK ervaring.

Kampioenschapsweekend
Op 18 en 19 juni werd in zwembad De Grote Koppel in Arnhem de Gelderse B Kampioenschappen 2016 gezwommen. Zowel op zaterdag als zondag mochten maar liefst 7 zwemmers van GZV hieraan deelnemen. Demi de Vries, Manou Blokhorst, Femke van Wijk en Sjoukje Steentjes mochten als eerste van start op dag 1 met de 100 meter vrije slag. Demi werd hierbij 10e, Sjoukje werd 17e en Manou behaalde met een mooi persoonlijk record de 4e plaats. Femke eindigde op het podium als derde!
Rosanne Sonderen zwom onder andere een spannende 50 meter vlinderslag en werd 15e. Thomas Spieker werd 4e met de 50 meter vrije slag en ook Cas Wieggers behaalde een 4e plaats met de 200 meter wisselslag.

Dag 2 was het opnieuw de beurt aan Cas en Thomas, nu met de 100 meter vrije slag. Thomas verbeterde hiermee zijn persoonlijk record en Cas haalde het podium met een mooie derde plaats.
Ook Femke en Manou gingen zondag weer van start. Femke verbeterde haar persoonlijk record met de 100 meter rugslag en werd opnieuw derde. Manou zwom maar liefst 8 seconden van haar persoonlijk record met de 200 meter wisselslag.
Eva te Brinke zwom ook de 200 meter wisselslag en bij de 100 meter rugslag werd ze 5e.
Michelle van Wijk startte dag 2 met drie afstanden, ze behaalde een derde plek met de 100 meter rugslag en een mooie 1e plaats met zowel de 100 meter vlinderslag als de 200 meter wisselslag.
Ook Jelte Bomers ging met medailles naar huis, hij werd 2e met de 100 meter schoolslag en 3e met de 50 meter vlinderslag.
Met 8 medailles voor GZV was het een geslaagd kampioenschapsweekend.