Foto: PR GHV
Foto: PR GHV Foto: PR

Geslaagde viscursus voor de jeugd

GROENLO - Op woensdag 22 juni werd er door de viscoaches van de Groenlose Hengelsport Vereniging een leerzame viscursus gegeven. De kinderen die deelnamen hebben genoten en veel geleerd. Alle basiszaken met betrekking tot het vissen met de vaste stok zijn doorgenomen en natuurlijk in praktijk gebracht.

Na het welkomstwoord door voorzitter Erik Mentink gingen de kinderen vissen met de viscoaches. Doordat de groep niet zo groot was hadden de coaches alle aandacht voor de kinderen. Nadat de hengels opgetuigd waren werd eerst de diepte gemeten met een peillood. Voor sommige kinderen was het nog wel even schrikken, want ze hadden niet gedacht dat het op bepaalde plekken op de Maliebaan zo diep was. Toen de hengels werden uitgegooid werden al snel de eerste vissen gevangen. Voor sommige kinderen was dit de eerste vis in hun leven. Veel aandacht door de viscoaches voor het netjes onthaken en terugzetten van de vis. De kinderen genoten zichtbaar.
Ook werd de kinderen geleerd hoe ze een eenvoudig voertje moesten maken en dat je het voer met de juiste hoeveelheid water moet vermengen. Dit hadden ze allemaal al snel onder de knie. Aan het eind van de cursus ving de jongste deelneemster Tardia Branten nog even een knaap van een brasem. Hier werd meteen mooi uitgelegd en in de praktijk gebracht hoe je zo'n grote vis uit het water krijgt met een schepnet.

Diploma
Na afloop was er voor alle kinderen een mooi tasje met informatie over het vissen en kregen ze allemaal een blikje fris en een zakje chips. Voorzitter Erik Mentink reikte de welverdiende diploma's uit en nodigde iedereen uit voor het jeugdevenement 'Vissen met de viscoaches' dat op zaterdag 2 juli wordt gehouden in de Kloostertuin van 15.00 tot 17.00 uur. Dan mogen de kinderen vissen met de professionele visuitrusting van de viscoaches. Ze worden hierbij volledig begeleid door de aanwezige viscoaches en hoeven zelf niets mee te nemen. Iedereen vanaf 7 jaar is welkom en de deelname is gratis.

Jeugdwedstrijd
Op zondag 3 juli organiseert de Groenlose Hengelsport Vereniging een grote jeugdviswedstrijd voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. Er zijn leuke prijzen te winnen. De deelname is gratis en voor aas en voer wordt gezorgd. Verzamelen om 9.30 uur op de Maliebaan. De wedstrijd duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. De kinderen moeten zelf een hengel en een stoeltje meenemen. Heb je geen hengel? Geen nood, dan zorgt de organisatie daarvoor.