Ook wethouder Marieke Frank zwom mee, met haar kinderen. Foto: Kyra Broshuis
Ook wethouder Marieke Frank zwom mee, met haar kinderen. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Zwemmen, eten en dansen in Groenlo

Vervolg van voorpagina

5000 gele badeendjes
Na afloop van de zwemtocht is het tijd voor een ludieke actie van de Lionsclub Oost Achterhoek. Een enorm aantal van 5.000 gele badeendjes wordt losgelaten in de gracht en met behulp van de brandweer over de finishlijn geholpen. De eendjes hebben een nummer dat correspondeert met een lot. Er zijn prachtige geldprijzen te winnen. De dochter van één van de winnaars vraagt haar vader om een patatje. "Een patatje? We kunnen nu wel luxe uit eten gaan hoor!" antwoordt vader.
De opbrengst van de actie gaat naar drie goede doelen, te weten KiKa, Stichting Het Vergeten Kind en Stichting Leergeld.

Succesvolle eerste Food in the Street
Iets verderop, naast de prachtige Oude Calixtus, is het intussen gezellig druk bij de allereerste editie van Food in the Street. Een initiatief van Sharon Idink en Leonie Giezen dat bijzonder goed aanslaat. De sfeer is die van een festival. Vanuit acht foodtrucks worden de bezoekers verwend met bijzondere lekker eten en drinken. Het begint langzaam droog te worden en de Grollenaren en andere bezoekers weten de weg naar het centrum te vinden. Op het moment dat Dancing in the Street start, is het droog en dat blijft de rest van de avond zo. Organisator Michaël Lammers is dik tevreden. "Zodra het stopte met regenen begonnen de mensen binnen te druppelen en binnen no time was het vol. Top! Niet alleen voor mij maar ook voor alle vrijwilligers die geholpen hebben."
Groenlo was zaterdag weer als vanouds het stadje van plezier.

Winnende nummers
badeendenrace

1e Prijs € 444,- Nummer: 4215
2e Prijs € 333,- Nummer: 3295
3e Prijs € 222,- Nummer: 2914
4e Prijs € 111,- Nummer: 3448
5e Prijs € 111,- Nummer: 3329
6e Prijs € 111,- Nummer: 0046
7e Prijs € 111,- Nummer: 3671
8e Prijs € 111,- Nummer: 4717
Bent u ééndje van de gelukkigen? Stuur dan een mail naar info@lionscluboostachterhoek.nl. Bewaar uw winnende lot goed.

Het Natte Droge Muziekpleintje van Taste. Foto: Kyra Broshuis
Bijzondere foodtrucks op eerste editie Food in the Street. Foto: Kyra Broshuis