De organisatie: Wieke, Geert, Luuk, Joanne, Lars, Bart, en Aukje. Hugo en Sjoerd ontbreken. Foto: PR
De organisatie: Wieke, Geert, Luuk, Joanne, Lars, Bart, en Aukje. Hugo en Sjoerd ontbreken. Foto: PR Foto: PR

6-kamp Eefsele terug in spectaculair lumberjackparty-thema

EEFSELE - 15,16 en 17 juli is het weer zover, de enige echte Eefseler kermis. Wederom zullen er allerlei activiteiten zijn, zal er muziek zijn van keigave bandjes als SatisFexy en Cabrio, zal het vocht rijkelijk vloeien en zal er bovenal natuurlijk gefeest worden. Naast het reeds bekende programma is er dit jaar een primeur; een houtfestival onder de naam Lumberjack-party zal een nieuwe invulling gaan geven aan de zondagmiddag.

Samenwerking met Noamatters
Toen een aantal jaar geleden de maandag van de kermis wegviel ten gunste van de vrijdagavond, moest daarmee de 6-kamp uit het kermisprogramma plaatsmaken voor een succesvol volleybaltoernooi. Ondanks dat door deze programmawijziging de kermis zeker niet aan populariteit heeft ingeboet, begonnen enkele enthousiastelingen van de Eefselse carnavalsvereniging de Noamatters heimwee te krijgen naar die nostalgische spelen. Toen bleek dat het kermisbestuur graag een nieuwe invulling wilde geven aan de zondagmiddag omtrent een bepaald thema was al snel een mooi samenwerkingsverband geboren.

Lumberjackparty
Een lumberjack is een Engels woord voor een houthakker. Dus toen het bestuur met het thema houtfestival aan kwam zetten, was de flitsende benaming 'Lumberjackparty' iets wat al snel bij de organiserende Noamatters opkwam. Een 6-kamp met allerlei houtactiviteiten is dan ook wat de Eefselenaren en overige geïnteresseerden te wachten staat tijdens deze feestmiddag op zondag 17 juli vanaf 13.00 uur. Met teams van 4 tot 6 personen kan eenieder zich opgeven om de strijd tegen het hout aan te gaan. Er zal onder andere een grote stormbaan opgebouwd worden, er is een levensgrote versie van het bekende spel 'stefstuntpiloot' gemaakt en de spelers moeten in balans zien te blijven op een grote evenwichtsbalk boven een bak water. Reden te meer om een team bij elkaar te sprokkelen en bijvoorbeeld met buurt, vrienden of familie de strijd aan te gaan. Opgave via www.eefsele.nl