Een impressie van de succesvol verlopen Benefietdag Duchenne. Foto: Theo Huijskes
Een impressie van de succesvol verlopen Benefietdag Duchenne. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Opbrengst Benefietdag Duchenne € 7.215,64

OOST GELRE - De onlangs, te weten op zaterdag 18 juni, georganiseerde Benefietdag Duchenne is een ongekend groot succes geworden. Na alle beslommeringen en dergelijke te hebben afgewerkt, alsmede alles op een rijtje te hebben gezet, konden de beide hoofdpersonen van de organisatie, Anke Groters uit Harreveld en Wencke Koops uit Lichtenvoorde, de uiteindelijke opbrengst bekendmaken. Een bedrag van maar liefst € 7.215,64, een resultaat dat alle verwachtingen overstijgt.

Door Theo Huijskes

"Het was voor ons in alle opzichten een onvergetelijke dag. De spontane en warme medewerking van zoveel mensen, te weten vrijwilligers en bezoekers, heeft ons enorm goed gedaan. Wij zijn alle mensen erg dankbaar, die op welke manier dan ook deze actie een warm hart hebben toegedragen. Hopelijk heeft het tot gevolg dat er weer een beetje meer hoop mag zijn op een medicijn voor deze slopende spierziekte. Dat we uiteindelijk een bedrag van ruim 7.000 euro kunnen overmaken ten behoeve van het Duchenne Parent Project, geeft ons daarom een voldaan gevoel," aldus Anke en Wencke, ouders die beiden een zoontje (respectievelijk Stein en Tim) hebben met de ziekte Duchenne spierdystrofie.
Zoals bekend vond de benefietdag plaats in en bij Fox Horeca in Vragender. Al met al een dag met een gevarieerd programma voor jong en oud. De winnaar van de ballonnenwedstrijd is Mees Wensink uit Vragender. Zijn ballon heeft een afstand afgelegd van 240 kilometer, tot ver in Duitsland. De door hem gewonnen hoofdprijs bestaat uit een robot, beschikbaar gesteld door CV Service Achterhoek.