Adriana. Foto: Theo Huijskes
Adriana. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

College positief over stadsbrouwerij

College werkt niet mee aan realiseren zorg appartementen

Vervolg van voorpagina

Positief principebesluit
Desgevraagd deelt wethouder Vincent van Uem mee dat het college van B&W een principebesluit heeft genomen, dat verdere uitwerking van de plannen voor een stadsbrouwerij mogelijk maakt. Om daar direct aan toe te voegen dat het college er verder geen mededelingen over doet.

Wellicht aan de orde na zomerreces

"Het is niet aan ons, maar aan de initiatiefnemers om daarmee naar buiten te treden. Dit laatste heb ik tijdens de raadsvergadering op 28 juni jl. ook geantwoord op vragen van VVD-raadslid Kees Porskamp. Bovendien is dit een idee, een initiatief. Het kan maar zo zijn dat er morgen andere ideeën worden aangedragen, die om welke redenen dan ook voorrang krijgen. Nogmaals het is niet aan ons, maar aan de initiatiefnemers om met nadere mededelingen naar buiten te treden. Dat hebben wij ook zo met elkaar afgesproken."
Neemt niet weg dat in de wandelgangen valt te beluisteren dat de plannen inmiddels een steeds concreter karakter gaan krijgen. Zo zijn er reeds plannen om de buurtbewoners in een vroeg stadium bij de plannen te betrekken. In de ogen van de initiatiefnemers dient deze doelgroep als eerste van het een en ander op de hoogte te worden gesteld. Er zou zelfs al gesproken en toegewerkt zijn naar de datum 13 juli aanstaande, waarop dit staat te gebeuren. Ook valt er links en rechts te beluisteren dat deze aangelegenheid reeds in de eerste raadsvergadering na het zomerreces op dinsdag 20 september aan de orde wordt gesteld.

Geen zorgappartementen
Wethouder Van Uem benadrukt in dit verband nogmaals dat het college van B&W op geen enkele wijze medewerking verleent aan het ter plekke realiseren van zorgappartementen. Het betreft in dit geval, zoals enkele weken geleden in deze krant te lezen, een initiatief van oud-Grollenaar Thomas Weyn Banningh, die blijft vasthouden aan de vestiging van een particulier zorgcomplex in en bij Villa Adriana aan de Eibergseweg. Sterker nog, onlangs geplaatste advertenties met de tekst 'Zorgeloos wonen in Villa Adriana', waarbij belangstellenden voor informatie of inschrijving werden uitgenodigd, wekten min of meer de indruk dat dit al definitief is. Ook de gelanceerde website www.villa-adriana.nl wekt de indruk dat de voorgenomen realisatie van 28 luxe zorgappartementen, te weten 14 in de bestaande bouw en 14 in de aangrenzende nieuwbouw van JPR Advocaten, een kwestie van tijd is. Er zou in het verlengde daarvan al een serieus bod zijn gedaan op het te koop staande pand.
Van Uem: "Welke bestemming de villa ook gaat krijgen, de realisatie van zorgappartementen is in ieder geval ondenkbaar. Daarvoor zijn in Groenlo voldoende andere locaties beschikbaar."