De Ridders van de Ronde Tafel met hun creatie. Foto: PR
De Ridders van de Ronde Tafel met hun creatie. Foto: PR Foto:

Ridders rijden mee met
Zwarte Cross

WINTERSWIJK/GROENLO - De Zwarte Cross gaat over twee weken van start en een van de hoogtepunten van de cross is de Zwaargewichtklasse, waarin grote, omgebouwde vrachtwagens en bussen meerijden met vaak prachtige versieringen en thema's. Zo rijdt ook de Ronde Tafel Winterswijk-Groenlo dit jaar mee met een omgebouwde bus. Het thema is Ridders van de Ronde Tafel en de bus is hier dus ook speciaal voor aangepast en ingericht. Deze wagen rijdt mee om geld in te zamelen voor Freedom through Education, waarbij kansarme kinderen in India onderwijs kunnen krijgen.

Uniek van deze wagen is dat er elke dag andere ridders mogen meerijden. Naast een vaste ploeg van de Ronde Tafel, zijn er verschillende acties opgezet om mensen te laten betalen om mee te rijden. Alle inkomsten zijn hierbij uiteraard voor het goede doel. Zo zijn er bedrijven die de wagen kunnen sponsoren, is er een loting geweest tijdens de AGM (Annual General Meeting), een jaarlijkse bijeenkomst waar alle Ronde Tafels uit Nederland samenkomen, en worden er op dit moment nog lootjes verkocht. Wie wint mag een dagje mee naar de Zwarte Cross en een rondje mee op de wagen. Tenminste: "Als je durft...!", aldus de 'Ridders'.

De wagen is in de afgelopen weken gebouwd door de leden van de Ronde Tafel en met medewerking van Gelderesch Reizen, dat de bus en werkplaats ter beschikking heeft gesteld. Inmiddels is de wagen volledig voorzien van 'omheining', kantelen en een echte ophaalbrug aan de achterzijde. Uiteraard worden de ridders die meerijden ook in Ridderpakken gehesen, zodat het geheel zo natuurgetrouw mogelijk aan doet voor het publiek.


www.rt42.nl


De Lichtenvoorde op de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - WIe dit jaar de Zwarte Cross bezoekt, word warm welkom geheten door cliƫnten, medewerkers, familieleden en bekenden van De Lichtenvoorde. Gezamenlijk zullen zij alle bezoekers die het festivalterrein betreden groots onthalen met gejuich, gejoel en geklap. Een warm welkom op de Via Gladiola.

Op de Zwarte Cross integreren mensen en subculturen elk jaar vier dagen lang op het festivalterrein en backstage. En net als voorgaande edities gaan de cliƫnten van De Lichtenvoorde ook dit jaar weer voor en achter de schermen hard aan de slag om van de Zwarte Cross ook van hun kant een succes te maken. Zo vervullen zij jaarlijks functies bij artiestenbegeleiding, persopvang en sfeerbeheer op de camping.

De Lichtenvoorde is trots om deel uit te maken van de twintig jaar Zwarte Cross apartigheid. Want dat is de slogan van dit jaar: Say yes to apartigheid! Naast positiviteit, originaliteit, open minded, uniek zijn en natuurlijk schik maken met elkaar. Apartigheid is een woord dat bij Achterhoekers in het vocabulair zit. "Kiek dan toch, wat een apartigheid!" roept de Achterhoeker verwonderd als hij iets ziet dat 'm de lachspieren kietelt of de wenkbrauwen doet rijzen. "En van apartigheid is er nooit genoeg op de wereld!"