van links naar rechts: jeugdkoning Tim Harbers, jeugdkoningin Sabine Schuurmans, knuppelkoning Wieke Klein Gebbink en schutterskoningin Kim Hanselman. Foto: Ferry Broshuis
van links naar rechts: jeugdkoning Tim Harbers, jeugdkoningin Sabine Schuurmans, knuppelkoning Wieke Klein Gebbink en schutterskoningin Kim Hanselman. Foto: Ferry Broshuis

Kermis zit Eefselenaren als gegoten

EEFSELE - Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag was het kermis in Eefsele. En die kermis is van grote betekenis voor de mensen uit Eefsele en voor de mensen die er gewoond hebben, maar nu elders verblijven. Want als de kermis komt dan komen de oud-Eefselenaren massaal terug, dan komen ze samen op het feestterrein aan de Oude Papendijk. Zaterdagmorgen opende wethouder René Hoijtink van Oost Gelre het feest en hij wees er op hoe belangrijk zo'n festijn voor Eefsele is. Hij sprak over krimp, maar hij sprak vooral over de saamhorigheid die groot is en die leidt tot dit soort festijnen. En dan beginnen zaterdag de volksspelen, natuurlijk het aloude vogelschieten en het knuppelgooien. Normaliter is dat afgebakend; de mannen schieten en de vrouwen knuppelen.

Door Ferry Broshuis

Schrikkeljaar
Maar het is dit jaar schrikkeljaar en daarom konden ook de vrouwen schieten en de mannen knuppelgooien. En dan werken de omstandigheden echt mee: bij het knuppelgooien wordt een man koning - Wieke Klein Gebbinck - en bij het schieten weet een vrouw de vogel met een welgemikt schot neer te halen: Kim Hanselman.
Natuurlijk alom vreugde en daar kwamen dan nog de jeugdkoningin bij: Sabine Schuurmans en jeugdkoning werd Tim Harbers.
Het is altijd extra gezellig als de kampioenen bekend zijn en de spontane huldiging begint, die later in de tent wordt voortgezet. Muziek is er van Cabrio, een band die tijdens de hele kermis voor extra veel stemming zorgt.


Lees verder op pagina 3

Wie valt er het eerst in het water?
Oerkrachten bij het boomzagen