Joris Bengevoord (midden) met de mascotte en een medewerker van De Waarbeek. Foto: Kyra Broshuis
Joris Bengevoord (midden) met de mascotte en een medewerker van De Waarbeek. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Nostalgisch plezier bij
De Waarbeek

Drie feestelijke zomerdagen én een lezersactie

Door Kyra Broshuis

HENGELO - Al ruim 90 jaar gaan kinderen uit de hele regio met hun klas naar De Waarbeek in Hengelo (Ov.). Vroeger vaak op de fiets, vooral op Hemelvaartsdag, tegenwoordig ook met auto's en bussen. Maar wat er ook veranderd is, De Waarbeek staat nog steeds garant voor laagdrempelig vertier voor de hele familie.

Sinds 2011 is het Overijsselse pretpark in handen van Arijan van Bavel en Joris Bengevoord. Zij hebben De Waarbeek weten te behouden voor jongste generatie. "Zelf ben ik hier vroeger ook met school geweest en het mooie is: die school komt nog steeds," zo vertelt Joris Bengevoord enthousiast. Het park is bijzonder en dat merk je meteen bij binnenkomst. De ontvangst is vriendelijk, de sfeer zeer ontspannen en het ziet er prachtig uit. "We hebben er wel heel veel aan moeten doen, het was echt een beetje vervallen. We zijn trots op het resultaat."

Groen en gastvrij
Het park is bijzonder groen en dat biedt veel schaduw op de warme dagen. Overal staan picknicktafels. "Onze gasten mogen, als ze dat willen, hun eigen eten en drinken meenemen. Dat staat voor ons ook voor gastvrijheid. Natuurlijk hebben we ook horeca op het park maar we willen de mensen wel de keus geven." Een groot succes in het park is de recent aangeschafte Harry de Hengst, bekend van Telekids. Trots is Bengevoord ook op de oudste nog werkende achtbaan ter wereld en het dagelijkse live entertainment van mascotte Twekky. "Dat zijn de dingen die dit park zo bijzonder maken. We bieden elke dag een liveshow zoals bijvoorbeeld minidisco. Zo willen we nog meer beleving aan het park toevoegen. Dit park is bij uitstek geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Omdat het park relatief klein is, is het heel overzichtelijk. Ouders kunnen gerust op het terras aan het water wat drinken, de kinderen kunnen het terrein niet zomaar af en er is overal Wi-Fi."

Laagdrempelig blijven
Het is een bijzonder aangename plek. Wat direct opvalt, is de vrolijkheid van de kinderen en de stressvrije omgeving. Geen ellenlange rijen, geen overvolle wandelpaden maar uitgelaten kinderen en bijzonder vriendelijk personeel. "Wij willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier graag een kans geven en dat werkt uitstekend. Dit is een positieve plek en biedt de medewerkers een droombaan. Veel van onze medewerkers zijn Wajongers en we zien ze hier echt opbloeien."
Plannen om het park uit te breiden hebben de jonge ondernemers niet. "We willen het hier nostalgisch houden. De kinderen mogen overal in, er zijn geen eisen aan verbonden maar de veiligheid is uiteraard gewaarborgd. Het is en blijft bovenal een laagdrempelig familiepark."

Feestelijke zomerdagen
Deze zomer organiseert De Waarbeek drie weken lang speciale feestelijke zomerdagen. De eerste wordt gehouden op woensdag 27 juli en staat in het teken van Pokémon Go. De tweede en derde zomerdagen zijn op 3 en 10 augustus en dan worden de Twekky's Zomerse Talentenshows gehouden. De laatste zomeravond, op 17 augustus, wordt een groot zomercarnaval gehouden van 16:00 tot 22:00 uur.

Lezersactie
Voor de lezers van deze krant is er een speciale lezersactie. In deze krant is een kleurplaat te vinden. Wie de kleurplaat mooi inkleurt en aflevert bij of opstuurt aan Achterhoek Nieuws, Bleekwal 10, 7131 DB Lichtenvoorde, maakt kans op vrijkaartjes voor De Waarbeek. De kleurplaat moet op 15 augustus binnen zijn bij Achterhoek Nieuws. Wel even naam, adres en telefoonnummer op de kleurplaat invullen. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.
Familiepark De Waarbeek is te vinden aan de Twekkelerweg 327 in het Overijsselse Hengelo .


www.dewaarbeek.nl