De top 3: vlnr. Betty Stoverink, Frank Hendriksen (winnaar) en Remco Stoteler. Foto: PR GHV
De top 3: vlnr. Betty Stoverink, Frank Hendriksen (winnaar) en Remco Stoteler. Foto: PR GHV Foto:

Grote opkomst bij 1e Vakantieviswedstrijd

GROENLO - Dinsdag 26 juli 2016 is de eerste Vakantieviswedstrijd gevist en deze was meteen een schot in de roos. Met maar liefst 42 deelnemers was de opkomst uitstekend te noemen. Maar het was ook prachtig weer en droog en dan is het goed vertoeven aan de boorden van de stadsgracht. Er was ditmaal gekozen voor de Maliebaan en het hertenkamp als wedstrijdparcours. Ook de publieke belangstelling was groot. Vele Grollenaren komen altijd even een kijkje nemen naar dit tafereel met al die vissers langs de gracht.

Van 3 naar 2
Vorig jaar werden er nog drie vakantiewedstrijden gevist en dit jaar zijn dat er twee. Dit bleek een goede keus. De vakantiewedstrijd die altijd na het Open Kampioenschap om het Grolse kanon wordt gevist is afgevallen. Nu worden beide vakantiewedstrijden ook gebruikt om te oefenen voor de grote viswedstrijd op zaterdag 6 augustus.

De wedstrijd
Op de Maliebaan beet de vis aanmerkelijk beter dan bij het hertenkamp. Maar het was hoofdzakelijk kleine vis die gevangen werd. De brasems lieten het op deze mooie zomeravond nog even afweten, maar dat kan snel veranderen de komende wedstrijden. Op de Maliebaan zat dan ook de winnaar Frank Hendriksen met 1560 gram aan vis. Bij de jeugd was het Frans Jansen met 295 gram die met de eer ging strijken.
De volgende wedstrijd is dinsdag 2 augustus (Vakantiewedstrijd) en zaterdag 6 augustus is er de grote viswedstrijd om het Grolse kanon.
Uitslag 26 Juli 2016

Uitslag senioren
Frank Hendriksen 1.560 gram
Remco Stoteler 1.120 gram
Bertie Stoverink 765 gram
Steven Gr. Severt 595 gram
Theo Wayerdink 575 gram

Jeugd
Frans Janssen 295 gram
Jur Pasman 130 gram
Ties Dekkers 105 gram
Stijn Beerten 5 gram