De initiatiefnemers, DJ Shaky (links) en Roland en Marion van Wijk slaan de handen ineen om er een spetterende 40+ party van te maken.
De initiatiefnemers, DJ Shaky (links) en Roland en Marion van Wijk slaan de handen ineen om er een spetterende 40+ party van te maken. Foto: Henri Walterbos

Onlangs geboren bij BS22: de '40+ Party'

'We hoeven op onze leeftijd toch nog niet achter de geraniums te gaan zitten?'

Door Henri Walterbos

GROENLO - "Je gaat wel eens naar zo'n avond bij City Lido toe waarbij je staat te dansen tussen jongeren. Dan heb je toch het idee dat ze je allemaal aan staan te kijken alsof je niet goed wijs bent. Dan ga je niet meer zo graag naar zulke avonden toe. Het lijkt me gewoon leuk zo'n avond te organiseren voor veertigplussers, met muziek uit onze tijd. Gezellig kletsen, beetje dansen. Gewoon een gezellige avond met elkaar. Effen lekker d'r oet. Het is niet zo dat we geen feestjes genoeg hebben hoor, maar dit is er nog niet voor ons. We hoeven op onze leeftijd toch nog niet achter de geraniums te gaan zitten?"

Aan het woord is Illona Klein Gunnewiek. Ze ging met haar idee naar BS22, de plek om naar toe te gaan met een broedsel, idee of initiatief, in welk prematuur stadium dan ook. Gesteund door enkele gelijkgestemden.

Aan tafel bij BS22
Deze vrijdagmiddag zit Illona aan tafel bij BS22, in gezelschap van zus Miralda Eijkman, Lucy Spijkers en Petra Decherink - van Schaijk. Na de bijeenkomst door het leven gaand als de organisatoren van de eerste 40+ muziekavond die ze organiseren. Namens BS22 zit Joske Elsinghorst aan tafel om met de dames te brainstormen over hun gedachten, eerste ideetjes, en om een plan van aanpak te maken.

Enthousiast
De dames hebben nu al de grootste lol. "We hebben contact gezocht met Rockcafé Taste om het daar te doen. We willen het niet te groots aanpakken, want je weet immers nooit," is Illona nog enigszins terughoudend. Marion en Roland van Wijk van de rockkroeg reageerden enthousiast en zegden direct hun medewerking toe. "Het moet nu dan ook maar doorgaan. Er is zelfs al een datum, vrijdag 28 oktober," lacht Illona. "De Zwarte Cross is ook ooit klein begonnen. Wie weet waar het naar toe gaat," vult ze hardop aan. "Dan bunne wi-j veeren allemoal Tante Rikie," lacht Miralda.

Van Mud tot Coldplay
Petra ziet het ook allemaal al voor zich. "Ik hoor wel een eens een liedje op de radio waarbij ik dan ontzettend veel zin krijg om uit mijn dak te gaan. Dat kan mooi die avond. Mijn broer Robert (van Schaijk, HW) zorgt als DJ Shaky voor de muzikale invulling die avond. Hij heeft al die plaatjes van Mud en zo. De mensen kunnen alles aanvragen. Ook gewoon Coldplay of zo hoor." Roland en Marion reageerden zo spontaan dat ze direct toezegden voor de hapjes te zorgen deze avond.

'De Zwarte Cross is ook klein begonnen'

Sensation White
Als de dames op het punt staan om naar het Rockcafé te gaan voor overleg, heeft Illona direct al weer een nieuw idee. "Sensation White vind ik ook leuk. Zo'ne oavond veur veertigplussers lik mie ok nog wal wat. Dat vind ik ok hartsikke mooi." De ander dames lachen. "Eerst die veertigplusavond maar afwachten," is Miralda ad rem.

Kaartverkoop
Kaarten kosten 5 euro per stuk en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Rockcafé Taste, Kadooshop Brini en Brasserie 1888.