Boerenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR
Boerenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR Foto:

Oogst proeven op Boerenmarkt Achterhoek

LIEVELDE – Zaterdag 3 september is de dag dat verschillende boeren hun verse, duurzame producten en hun boerderijverhalen weer mee naar Lievelde brengen. Op het erf van Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg is die dag van 10 tot 16 uur een Boerenmarkt.

"Het zijn kwaliteitsproducten, de lekkerste, de mooiste, vers van de boerderij. Je proeft de aandacht van de verbouwers", aldus de organisatie. De herfst is in aantocht en dat betekent voor boeren dat zij de oogst gaan 'binnenhalen'. De verschillende Boerenmarkt-kooplieden hebben van de ruwe grondstoffen de lekkerste recepten klaargemaakt, die ze op deze markt aanbieden. Er is groente, fruit, brood, kaas, zuivel, vlees, wijn, kruiden en delicatessen.
Daarnaast zijn er diverse standhouders met oude ambachten. Zo laat de familie Stevens op de Boerenmarkt met enkele nostalgische dorsmachines zien hoe een halve eeuw geleden gedorst werd.
De Monica club Corle en de Monica Club uit Barlo in Duitsland, laten gedurende de marktdag folkloristische harmonica muziek horen. Zij roepen hiermee de nostalgische sfeer van de vroegere oogsttijd op. Ook voor kinderen is het leuk om de Boerenmarkt Achterhoek te bezoeken. Ook in het warme naseizoen zijn er ook nog volop jonge dieren op de boerderij, jonge konijntjes, kuikentjes en natuurlijk ook kleine kalfjes. Kinderen kunnen zich ook uitleven op de grote airtrampoline.