Burgemeester Van Oostrum met de tegenstanders van KV de Brink (rode shirt) en het team van de AKF. Foto: PR
Burgemeester Van Oostrum met de tegenstanders van KV de Brink (rode shirt) en het team van de AKF. Foto: PR Foto:

AKF jeugd wint NKB cup straat

Klootschieten

ZWOLLE - Afgelopen zaterdag werden de klootschietfinales op de straat gegooid om de Nederlandse beker. De AKF-jeugd, bestaande uit Patrick en Suzan Zieverink van de vereniging KV 't Broek uit Ruurlo en Tim te Bogt en Robin Wegdam van KV Zwolle uit Zwolle/Groenlo, hadden zich weten te plaatsen voor deze finale.

De tegenstander deze middag was KV de Brink uit Ootmarsum. Beide teams gingen tijdens de eerste wedstrijd voortvarend van start en ze gooiden schoten van ruim 100 meter gemiddeld per schot. Het bleef tot het laatste schot onduidelijk wie de wedstrijd naar zich toe zou trekken, want bij het laatste schot was het verschil slechts 10 meter. Met een werkelijk perfect gegooide worp van ruim 160 meter wist Suzan de wedstrijd in het voordeel van de AKF jeugd te beslechten.
De tweede wedstrijd ging in het begin gelijk op maar in de tweede ronde wist de AKF jeugd een ruimere voorsprong te nemen door een sublieme worp van Robin en bleef deze voorsprong goed vasthouden. Hierdoor werd de tweede wedstrijd gewonnen met ruim 1 schot verschil.

Een geweldige prestatie van dit team natuurlijk, maar ze zijn ook nog volop in de race bij de cupwedstrijden op de veldbaan. Aanstaande vrijdagavond wordt de halve finale gegooid tegen Beuningen op de veldbaan van Beuningen.

Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland mocht de prijs overhandigen namens de NKB omdat de cupfinales op de straat in zijn gemeente werden gegooid.


Volleybalvereniging Grol start weer met trainingen

GROENLO - Na de Grolse kermis start Volleybalvereniging Grol weer met haar trainingen in sporthal Den Elshof en in diverse gymzalen. De trainingstijden staan vermeld op de site van de V.V. Grol en hier staat ook overig nieuws over de volleybalvereniging.

Dit jaar wordt er door 11 teams deelgenomen aan de competitie: Dames 1 in de 2e klasse, Dames 2 in de 2e klasse, Dames 3 in de 3e klasse en dames 4 in de 4e klasse.
Heren 1 speelt in de promotieklasse en hier staan een aantal mooie derby's op het programma. Heren 2 speelt na het behaald kampioenschap in de 2e klasse en Heren 3 speelt in de 3e klasse.
Verder nemen 4 jeugdteams van de Groenlose volleybalvereniging deel aan de jeugdcompetitie.
Daarnaast doet een aantal teams mee aan toernooien bij het circulatievolleybal.

Voor de technische commissie was het dit jaar zeer moeilijk om alle teams van een trainer dan wel coach te voorzien. Maar door de bereidwillig medewerking van diverse leden is het inmiddels bijna rond. Voor twee teams worden nog trainers gezocht.

Het 1e damesteam zal ook dit jaar weer getraind worden door William Geerdink uit Neede. De dames zullen proberen om weer bovenin mee te doen in de 2e klasse, en ze hopen zo weer te promoveren naar de 1e klasse.
Heren 1 zal dit jaar ook weer getraind door Peter Huisman. De heren zullen het iets moeilijker krijgen in de promotieklasse, mede doordat Hidde Huisman zijn volleybalcarrière gaat voortzetten bij Bovo in Aalten.

Nu het volleybal op de Olympische spelen voor prachtige spelmomenten heeft gezorgd, zowel bij de dames als bij het beachvolleybal, kan het een mooie reden zijn om ook eens te gaan volleyballen.
Wie zin heeft om te gaan volleyballen, kan gerust een training bezoeken; de eerste drie trainingen zijn gratis. Daana kan men beslissen over een eventueel lidmaatschap van de vereniging.


www.vvgrol.nl


35e seizoen voor Paklack

Zaalvoetbal

BELTRUM - De zaalvoetbalcompetitie Paklack in Beltrum start vrijdag 9 september voor de 35e keer. Wat veel mensen niet blijken te weten, is waar de naam 'Paklack' vandaan komt. Het zijn de beginletters van de zeven teams die de competitie gestart zijn in 1982: Pyama Boys, AVC, KPJ, Losse Flodders, FC Alcohol, Cyclomaaiers en Kemper. Dit seizoen zijn er 16 deelnemende teams, waaronder de Losse Flodders. Dit team is als enige overeind gebleven sinds de start van Paklack. KWW'12 won de laatste drie edities en dit team zal de titel ongetwijfeld willen prolongeren.

De eerste speelronde op 9 september bestaat uit de volgende wedstrijden: 19.30 uur Treffers – Boskamp, 20.15 uur Stark Wark – Losse Flodders, 21.00 uur Heubels – Loa Moar Lopen en om 21.45 uur FC Klunt – der Angstgegner.


www.paklack.nl