Ralph de Jong. Foto: PR
Ralph de Jong. Foto: PR

Ralph de Jong opnieuw
bij Taste

Na aantal solo-optredens is bluesman met band op Grols JazzVesteval

GROENLO - Ieder jaar weer is het een zeer gewaardeerd en goed bezocht muziekfestijn in het vestingstadje Groenlo. Het Grolse JazzVesteval Bijna alle kroegen zijn voorzien van kwalitatieve bands. In Taste staat Ralph de Jongh, dit keer met zijn band, na bij Taste al verschillende keren akoestisch te hebben opgetreden.

Ralph won meerdere malen de Dutch Blues Challenge en toert momenteel door het hele land na de release van zijn nieuwe cd 'Sun coming up'. Door zijn rauwe blues à la Seasick Steve vergaart hij ieder optreden weer nieuwe fans, en met als muzikaal vader Harry Muskee (Cuby and te Blizzards, RIP 26-11-2011) is hij volgens kenners een must om live te zien. Ook zijn studio-opnames en eigen composities zijn volgens velen ijzersterk. Johan Derksen noemde zijn albums 'verborgen juwelen'.
Zijn album 'Sun coming up'staat vol met een mix van blues, soul, rock & roll, van gevoelige ballads tot stomende stukken. In 2016, zijn jubileumjaar, kwam hij wederom met twee dubbel-albums.        

Ralph de Jongh werd twee keer winnaar van de Dutch Blues Challenge en trad met zijn band op in de Wereld Draait Door, speelde op de Zwarte Cross en is inmiddels een bekend fenomeen in de blueswereld. Hij heeft al 13 cd's op zijn naam staan en heeft jarenlang het voorprogramma van Cuby & The Blizzards, Normaal en Waylon verzorgd.