De Groenlose vestiging van bakker Spikker. Foto: PR
De Groenlose vestiging van bakker Spikker. Foto: PR Foto:

Bakker Spikker steeds meer thuis in Groenlo

Twents bakkersbedrijf twee jaar in Groenlo

GROENLO/HAAKSBERGEN - Bakker Marcel Spikker zit dit jaar 25 jaar in het vak van brood en banket. Ruim 25 jaar inmiddels, want het begon in januari 1991 in Haaksbergen. Sinds twee jaar is er een derde vestiging – in Haaksbergen zijn er twee – van Spikker, en wel in Groenlo aan de Oranjestraat 5. Daar werd op 1 september 2014 gestart in de overgenomen bakkerswinkel van Rouwmaat.

Marcel Spikker – zelf woonachtig in Neede – is een hartstochtelijk bakker van brood en banket. En hij is dik tevreden over hoe het gaat met het 'jongste kind', de Groenlose winkel. "Iedere plaats heeft zijn eigen mentaliteit. In het begin ben je toch een beetje een vreemdeling. Maar de mensen weten ons echt wel te vinden. Mijn ervaring is ook dat je zo'n twee of drie jaar nodig hebt, om een vaste plek te veroveren in een gemeenschap. Dat was destijds in Haaksbergen ook zo," stelt de bakker vast.

Klanten bleven
Marcel Spikker is trots dat bijna alle instellingen die destijds klant bij Rouwmaat waren hem trouw zijn gebleven. Zo levert de bakkerij bijna dagelijks aan de scholen Marianum en Graafschap College. Het afleveren op locatie voor speciale gelegenheden, zowel bij particulieren als bedrijven, loopt ook lekker door: brood, banket of warme saucijsjes, er wordt vakkundig voor gezorgd.

Twee jaar wordt gevierd
De tweejarige aanwezigheid in Groenlo wordt door bakkerij Spikker luister bijgezet met verschillende acties en aanbiedingen. Zo is er een zogenaamde Vroege Vogel-actie: op vrijdag 2, zaterdag 3, vrijdag 9 en zaterdag 10 september, al die dagen van 8 tot 10 uur. De hele week 36, van maandag 5 tot en met zaterdag 10 september, is er een actieweek met onder andere een prijsvraag.
De aanbiedingen naar aanleiding van de Groenlose verjaardag zijn gelden overigens ook in de Haaksbergse bakkerijen van Spikker.
Marcel, zijn vrouw Nancy, die ook meewerkt in de bakkerijen, en zijn medewerkers – in totaal zijn er zo'n 25 fulltimers en parttimers in dienst – kijken met een prima gevoel terug op de ruim kwarteeuw bakkersvak in het Twentse Haaksbergen, en zeker ook op de eerste twee jaren in het Achterhoekse Groenlo. En ze gaan voor nog een heleboel jaren meer.