Cadeaus van de gemeente Oost Gelre voor Femke Stoltenborg. Foto: Theo Huijskes
Cadeaus van de gemeente Oost Gelre voor Femke Stoltenborg. Foto: Theo Huijskes

Spontaan eerbetoon voor Femke Stoltenborg

Jong en oud is trots op volleybalster uit Harreveld

Door Theo Huijskes

OOST GELRE - In het bijzijn van haar ouders, verdere familieleden, vrienden en bekenden en bovenal leden van de volleybalvereniging Longa '59, is Femke Stoltenborg (25) uit Harreveld vrijdagmiddag uitbundig gehuldigd. Dit welverdiende eerbetoon - georganiseerd door het gemeentebestuur van Oost Gelre - werd de volleybalster die deel uitmaakte van het sterrenteam tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, aangeboden in de Lichtenvoordse Hamalandhal, in dit geval de thuisbasis van de plaatselijke volleybalclub.

De volleybaljeugd van Longa '59 had vrijaf gekregen van school om voor Femke Stoltenborg een erehaag oftewel ereboog te vormen bij binnenkomst in de Hamalandhal. Een stralende Femke was vervolgens hét middelpunt van een grote groep hartstochtelijke fans, allemaal mensen van jong tot oud die heel trots zijn op het 'blonde meiske' uit het kerkdorp Harreveld.

Wethouder sportzaken Jos Hoenderboom complimenteerde de volleybalster met haar geweldige prestatie. "Als team hebben jullie alles uit jullie zelf gehaald. Een geweldige passie aan de dag gelegd, hard moeten werken en diep moeten gaan om uiteindelijk hoog te kunnen eindigen. Weliswaar net geen medaille, maar wel met de vierde plaats een prestatie van formaat geleverd. Jij hebt er mede voor gezorgd dat miljoenen mensen over de gehele wereld hebben mogen genieten van een enorme, unieke sportbeleving."

'Een echte ambassadeurs- functie waardig'

Waarnemend burgemeester Marieke Frank stak haar bewondering voor Femke eveneens niet onder stoelen of banken. "Ik heb het mogen lezen van de hand van een bekende columnist, maar het is inderdaad zo, als team waren en zijn jullie nog steeds een groot voorbeeld voor alle teamsporten in dit land. Bovendien zal de prestatie van jullie naast een voorbeeldige uitstraling haar uitwerking niet missen, en dat met name op de jeugd. Dit laatste zeker hier in Lichtenvoorde bij Longa '59, het volleybalmekka van de gemeente Oost Gelre. Derhalve een echte ambassadeursfunctie waardig."

Longa '59
Namens Longa '59 voerden trainer Han Bulten en voorzitter Marian Hagen het woord, terwijl Anna Wouda namens de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek een cheque aanbood ter waarde van € 350,00, die Femke ten goede mag laten komen van een door haar uitgekozen club of organisatie.
Daar waar Han Bulten nog eens het feit aanhaalde dat de Nederlandse volleybaldames na eerder een zesde en vijfde plaats bij de Olympische Spelen nu een vierde plaats hadden bereikt, had Marian Hagen het over de momenten dat zij, en dat onder andere als oud-volleybalspeelster, tal van kippenvelmomenten beleefde bij het zien van de volleybalwedstrijden tijdens de Spelen in Rio.

Het informele gedeelte werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waarbij er volop gelegenheid werd geboden om met Femke op de foto te gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding