Jelle van Gorkom wordt gehuldigd door de Rabobank. Foto: Theo Huijskes
Jelle van Gorkom wordt gehuldigd door de Rabobank. Foto: Theo Huijskes

Cheque voor Jelle van Gorkom

GROENLO - De euforie rond Nederlands meest populaire BMX'er Jelle van Gorkom blijft nog even aanhouden. Op zich ook weer niet zo verwonderlijk, omdat het behalen van een zilveren medaille tijdens de eenmaal in de vier jaar te houden Olympische Spelen vanzelfsprekend geen sinecure is. Deze keer viel de 25-jarige Van Gorkom een eerbetoon ten deel bij de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek in Groenlo.

Door Theo Huijskes

Jelle van Gorkom, die tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op het onderdeel BMX in de finale alleen de Amerikaan Connor Fields voor zich moest dulden, werd op woensdag 31 augustus in de Rabo-vestiging in Groenlo een hartelijke ontvangst bereid door directie en medewerkers van het bankconcern. "De Rabobank is officieel sponsor van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie KNWU en in het verlengde daarvan erg betrokken bij lokaal (sport)talent," vertelt Robin Klokgieters, accountmanager Private Banking. "Omdat Jelle in Rio niet alleen Nederland, maar ook de Gelderse Achterhoek en de gemeente Oost Gelre op de kaart heeft gezet, leek het ons een mooi idee om hem hier uit te nodigen voor een kleine, maar desalniettemin spontane huldiging. En bij een huldiging, in welke vorm dan ook, hoort een cadeau."
Onder het toeziend oog van meerdere medewerkers van de Rabobank werd de winnaar van de zilveren medaille door Klokgieters, daarbij geassisteerd door financieel assistent Ellen Volker, een boeket bloemen alsmede een grote beugelfles van zijn favoriete biermerk (Grolsch) overhandigd. Daarnaast een cheque ter waarde van € 500,00, door Jelle van Gorkom zelf te besteden ten behoeve van een organisatie, stichting of vereniging naar keuze. Het spontane gebaar bracht Jelle van Gorkom vervolgens even in verlegenheid. Schenk ik dit bedrag nu aan mijn eigen vereniging, te weten BMX Greenhoppers uit Lichtenvoorde, waar ik zoveel aan te danken heb of wordt het de Stichting Kanjers voor Kanjers, waarvan ik met veel plezier ambassadeur ben? Uiteindelijk koos de fietscrosser ervoor iedere club een bedrag van € 250,00 te schenken.