Henri Betting van Wenters Tegels. Foto: Annekée Cuppers
Henri Betting van Wenters Tegels. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Nieuw in Winterswijk: Wenters Tegels & Vloeren

Nieuwe zaak geopend

Door Annekée Cuppers

WINTERSWIJK - Met ruim vijfendertig jaar ervaring in het verkopen en leggen van tegels, weet Henri Betting van Wenters Tegels & Vloeren echt wel waar hij het over heeft. "Een nieuwe tegelvloer moet vaak voor tientallen jaren mee, neem er dus even de tijd voor om je vooraf goed te laten adviseren", benadrukt Betting. In zijn nieuwe zaak aan de Misterweg 201-1 te Winterswijk kunnen klanten daarom niet alleen tijdens openingstijden terecht maar desgewenst ook op afspraak. De zeshonderd vierkante meter grote showroom biedt keuze uit een ruime sortering wand- en vloertegels van de beste kwaliteit en in de laatste trends. Aangezien Betting rechtstreeks inkoopt bij zijn leveranciers in Italië, kan hij de tegels voor zo'n tien tot vijftien procent goedkoper aanbieden dan vergelijkbare zaken. "Dat kan zomaar tientallen tot honderden euro's schelen."

Frisse uitstraling
Het pand aan de Misterweg waarin voorheen Grando Keukens gevestigd was, heeft zo'n zes jaar leeggestaan. Er moest ruim honderdtwintig kuub puin-, hout- en plaatmateriaal worden verwijderd voordat het opnieuw in gebruik kon worden genomen. Na weken van klussen en schilderen heeft de opgefriste gevel weer een uitnodigende uitstraling gekregen en worden klanten van Wenters Tegels & Vloeren ontvangen in de compleet nieuwe showroom. Betting is erg tevreden over de locatie met ruime parkeergelegenheid en de publiekstrekker Vrijetijdsmarkt Obelink in de buurt.

Vakbekwame tegelzetters
Er valt tegenwoordig heel wat te kiezen op het gebied van wand- en vloertegels. Mozaïeken, patchwork, houtstructuren, je kunt het zo gek niet bedenken. Grootformaten zijn de nieuwste trend, de XXL-tegels die wel tot anderhalve meter groot zijn, werden oorspronkelijk ontworpen voor grote gebouwen maar doen het ook goed in bijvoorbeeld woonkeukens. Deze grootformaattegels zijn wel tot de helft dunner dan reguliere tegels maar eenmaal gelegd, net zo sterk. Dat leggen vereist wel speciaal gereedschap en een speciale manier van leggen, het zogenaamde buttering & floating systeem waarbij de tegels luchtbelvrij gelegd kunnen worden. Wenters Tegels & Vloeren heeft goede contacten met vakbekwame tegelzetters die ook deze techniek uitstekend beheersen. Desgewenst brengt Betting klanten graag met hen in contact.


www.wenterstegelsenvloeren.nl


Toneelvereniging D.I.T.O. viert
de Kinderboekenweek

'Kees Lettervrees' in De Bron Groenlo en bij Peters Borculo

GROENLO - Toneelvereniging D.I.T.O. gaat aandacht geven aan de Kinderboekenweek 2016 met de speciale voorstelling Kees Lettervrees.

Het is een spannend, maar ook humoristisch verhaal voor de jeugd van 6 tot en met 12, waarbij ook voor de oudere jeugd van 13 tot en met 100 veel te genieten valt. Het motto van de Boekenweek is niet voor niets "Voor altijd jong".

Kees is een meisje dat regelmatig spijbelt omdat ze wordt gepest met haar dyslexie. Zo loopt ze op een dag Wurm tegen het lijf. Wurm was vroeger directrice van een bibliotheek en ontdekte daar in het archief een heel oud boek met daarin een vreemd, opvouwbaar brilletje. En niet zomaar een brilletje. Als je het opzet kun je ineens veel sneller lezen, maar het brilletje laat daarna ook de letters verdwijnen. Wurm werd beschuldigd van diefstal en ontslagen. Om te bewijzen dat het aan het brilletje ligt en dat Wurm onschuldig is, gaat Kees op zoek naar het oude boek en neemt het stiekem mee uit de bieb. Maar dan wordt deze diefstal ontdekt …

Familietickets
De Kinderboekenweek richt zich op de opa's en oma's, maar D.I.T.O. wil dit wat breder trekken. Zij biedt daarom een speciaal familieticket aan. Kinderen met vaders, moeders, opa's, oma's, ooms en tantes: een familieticket voor 4 personen kost € 15 in de voorverkoop. De gewone entreeprijs is in de voorverkoop € 5,00.


Voorstellingen
Naast Groenlo wordt de voorstelling ook in Borculo gespeeld.
In Groenlo op zaterdag 8 oktober a.s. in het Cultureel Centrum De Bron en in Borculo op zondag 9 oktober aanstaande in zaal Peters. Beide dagen begint de voorstelling om 14.00 uur. De kaarten aan de kassa kosten € 7,50.

Kaartverkoop
Voorverkoopadres voor Groenlo is Slijterij Antonius en voor Borculo is dit Tabak en Wijn en Zo. En natuurlijk via de site www.dito-groenlo.nl. In de loop van deze week zullen de toegangskaarten daar verkrijgbaar zijn.


www.dito-groenlo.nl

www.debrongroenlo.nl

www.kinderboekenweek.nl