Vlnr.  Jan van der Veen, Dirk Hiddink en Patrick Pos. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Jan van der Veen, Dirk Hiddink en Patrick Pos. Foto: Kyra Broshuis Foto:

Voorbereidingen Samenloop voor Hoop Oost Gelre

GROENLO - Bij BS22 zijn afgelopen week de vrijwilligers bijeengeweest om de Samenloop voor Hoop Oost Gelre verder voor te bereiden. De Samenloop is een idee van het KWF om meer aandacht én geld te krijgen voor onderzoek naar genezing van kanker. Grollenaar Patrick Pos heeft de handschoen opgepakt om dit evenement in Groenlo te organiseren.

Door Kyra Broshuis

De Samenloop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij verschillende teams (bijvoorbeeld vrienden, buren, sportteams en families) afwisselend een parcours lopen. Doorgaans kent de loop drie ceremonies, te weten de openingsronde die gelopen wordt door mensen met kanker of die kanker hebben gehad. De tweede ceremonie is de kaarsenceremonie, waarbij kaarsenzakken met daarop persoonlijke boodschappen het parcours zullen verlichten. De slotceremonie is een gezamenlijke laatste ronde waarna de opbrengst bekend zal worden gemaakt en de cheque overhandigd wordt aan KWF Kankerbestrijding.

Er moet nog heel veel gebeuren
Ruim 25 vrijwilligers zijn onderverdeeld in verschillende werkgroepen. Er moet namelijk ontzettend veel gebeuren, zo vertelt Patrick. "Het wordt een compleet evenement, we moeten dus denken aan veiligheid, vergunningen, eten en drinken, licht en geluid en nog veel meer andere zaken. Ook is het erg belangrijk om sponsoren te vinden voor dit bijzondere gebeuren. Niet alleen voor geld maar zeker ook voor materieel." De organisatie, naast Pos bestaande uit Jan van der Veen en Mariëtte Pillen, heeft als plek voor het gebeuren de muziekkoepel en het omliggende terrein gekozen. Afgelopen week hebben de buurtbewoners een uitnodiging ontvangen voor een informatieavond. De Samenloop is heel nadrukkelijk geen evenement voor Groenlo maar voor Oost Gelre, zo legt Pos uit. "Tot nu toe hebben we vooral aanmeldingen uit Groenlo maar dit moet echt een gebeuren voor de hele gemeente worden. We hopen dan ook op veel deelnemers uit de overige kernen."

Burgemeester is ambassadeur
Pos en de zijnen krijgen voor de organisatie hulp van Dirk Hiddink uit Zelhem. Hij organiseerde in 2008 en 2013 de Samenloop in zijn woonplaats. Ook heeft hij de Samenlopen in Zwolle en Berkelland begeleid. Inmiddels is burgemeester Annette Bronsvoort benaderd voor het ambassadeurschap en zij heeft enthousiast toegezegd. Ook beleidsmedewerker Chris Frencken van de gemeente Oost Gelre helpt mee bij de organisatie.
De verwachting is dat er minimaal 40 teams zullen deelnemen aan het evenement dat op 16 en 17 juni 2017 aan de Maliebaan in Groenlo gehouden zal worden. Binnenkort zal er een officiële kick-off worden gehouden waar onder andere de deelnemende teams zich zullen presenteren. Uiteraard zijn nog veel meer teams welkom. Geïnteresseerden kunnen op de Facebookpagina samenloopvoorhoopoostgelre meer informatie vinden. Via het mailadres oostgelre@samenloopvoorhoop.nl kunnen mensen zich aanmelden voor deelname.
"Het gaat een groot evenement worden voor de hele gemeente met natuurlijk als ultiem doel het genereren van aandacht en geld voor het KWF.," aldus Pos.