Foto: PR
Foto: PR Foto:

Cursussen Lepelatelier van start

GROENLO - Er start weer een aquarelcursus voor beginners en gevorderden in het Lepelatelier te Groenlo. Op vrijdagochtend 23 september start het aquarelleren voor beginners en gevorderden.

Aquarelleren is een techniek die vele mogelijkheden kent, deze wordt aangeleerd en toegepast. Het gaat ook om het kijken naar (hedendaagse) kunstenaars die aquarelleren en het onderzoeken van hun technieken. Wat doen zij met het materiaal en wat is daarvan te leren? Door deze manier van werken komen technieken aan bod en nieuwe ideeën die eigen werk aanvullen. De cursisten maken studies om de diversiteit van aquarel te ontdekken en passen dit toe in zelfgemaakt werk. Het is de bedoeling dat iedereen op zijn/haar eigen niveau werkt. Beginners leren de toepassing van het aquarelleren en de veelzijdigheid, gevorderden kunnen groeien in hun eigen proces en stijl.

Voor kinderen
Voor kinderen start op vrijdagmiddag 23 september een cursus tekenen en schilderen. Hierin ga je aan de slag met verschillende teken en schildermaterialen zoals houtskool, pastelkrijt, acrylverf en aquarel. Er wordt op hele grote vellen papier getekend maar er worden ook miniatuurschilderijtjes gemaakt. Uitgangspunt van de lessen is dat je goed leert kijken: 'tekenen wat je ziet en niet wat je weet'. Leren van andere kunstenaars door naar hun werk te kijken en eigen inspiratiebronnen proberen te ontdekken. Als het weer goed is gaan de jonge cursisten naar buiten om in de natuur te tekenen en brengen ze ook een bezoek aan Vila Mondriaan in Winterswijk. Kortom een gevarieerd programma waarbij je veel leert, zoals 'diepte maken op een plat vlak' en kleuren mengen. De lessen zijn op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 17.15 uur en worden gegeven door Myra Breukers, kunstenaar met eerste graad lesbevoegdheid.

De lessen worden gegeven door Myra Spaan-Breukers, eerstegraads tekendocent.


0544-468850

lepelatelier@yahoo.com