Carmen Dorsthorst en Robin Wegdam. Foto: PR
Carmen Dorsthorst en Robin Wegdam. Foto: PR Foto:

Carmen Dorsthorst en Robin Wegdam winnen Aloys Hallerietcup

Klootschieten

ZWOLLE (OOST GELRE) - Gedurende twee zondagen werd er op de veldbaan van KV Zwolle gestreden om de Aloys Hallerietcup 2016. Dit is het officiƫle begin van het nieuwe klootschietseizoen voor KV Zwolle. Gedurende twee zondagen worden er in teams van twee personen en in meerdere poules veldwedstrijden gegooid. Doordat de teams naar sterkte waren ingedeeld was er in alle poules volop spanning. In de derde poule waren de uiteindelijke winnaars Hans Halleriet en Niek Smeenk. In de tweede poule wonnen vader en zoon Harrie en Wouter Rooks. In de eerste poule was het bijzonder spannend, maar op het eind bleven twee teams over als finalist, te weten het team van Chris Drechsler en Marcel te Brake die het op mochten nemen in de eindfinale tegen Carmen Dorsthorst en Robin Wegdam. Carmen en Robin wisten beide finale-wedstrijden met meters te winnen.

De veldbaan was door het droge weer goed hard en dit was te merken aan het aantal gegooide meters per wedstrijd. In de finale wisten Robin en Carmen 939 meter te gooien en Chris en Marcel 886 meter, een verschil van slechts 53 meter op een totaal van 12 schoten.

Veldcompetitie
De AKF-jeugd (Achterhoekse Klootschieters Federatie) doet dit jaar ook weer met 1 team mee aan de veldcompetitie voor de junioren die door de Nederlandse Klootschiet Bond en door de KTO uit Twente wordt georganiseerd. Deze competitie kent een tiental klassen waarin ongeveer 400 jeugdleden mee gooien. Deze klassen zijn ingedeeld naar sterkte en leeftijd. De AKF-jeugd speelt mee in de klasse B, terwijl de A-klasse de hoogste klasse is. Door de verschillende tegenstanders te ontmoeten op diverse veldbanen in Twente en in Zwolle bij Groenlo is dit een unieke kans voor de jeugd om zich te verbeteren en in een grote competitie mee te spelen. De eerste wedstrijd vorige week werd helaas nipt verloren maar er zijn nog 9 wedstrijden te gooien, dus volop kansen op een beter resultaat en overwinning.

KSV verslaat VIOS met 1 - 0

Voetbal

VRAGENDER - Een fel strijdend KSV won de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 1-0 tegen VIOS Beltrum, dankzij een doelpunt van Tim Minkhorst.

KSV moest meteen vol aan de bak tegen het fysiek sterke VIOS. De gasten uit Beltrum hadden het betere van het spel en KSV moest verdedigen. Nadat VIOS in de 10e minuut zijn eerste kans had gemist, kwam KSV er in de 17e minuut voor het eerst gevaarlijk uit. Na een prima voorzet vanaf links, kopte Tim Minkhorst goed in, maar de sterke doelman van VIOS ranselde de bal er knap uit.
Daarna dicteerde VIOS het spel. In de 19e minuut schoot een VIOS-speler net over en in de 31e minuut redde KSV-keeper Pascal Wolterink knap na een goed schot van een VIOS-aanvaller.
In de 36e minuut raakte Twan Jurjus geblesseerd aan zijn lies. Hij werd gewisseld voor Tim Lageschaar, die als voorstopper sterk inviel en solliciteerde naar een basisplaats.
Na een goede aanval van VIOS en een gevaarlijke corner van KSV stond bij rust de brilstand op het scorebord.
Na rust kwam Antony Porskamp in het veld voor Rick Tanck. VIOS Beltrum hield net als voor rust het meeste balbezit maar de eerste kans was voor KSV. Marijn Visser lobte de bal over de keeper, maar naast de goal.
In de 60e minuut redde Pascal Wolterink uitstekend na een goed schot van een VIOS-aanvaller. In de 63e minuut was het raak. Spits Rick Elschot zette zijn tegenstander goed weg en speelde de bal op Tim Minkhorst. Die schoot de bal laag in de goal. Zijn schot leek houdbaar, maar de doelman van VIOS, die verder een sterke wedstrijd keepte, dook over de bal.
Daarna probeerde VIOS de gelijkmaker te forceren, maar volgens VIOS-trainer Manfred Graven speelde de ploeg vooral tegen zichzelf. KSV creƫerde nog enkele grote kansen maar Stefan Wolterink en Rick Elschot lieten deze onbenut, waardoor het tot het eindsignaal spannend bleef. Uiteindelijk hield KSV de belangrijke 3 punten in Vragender.

Pupil van de week was Dani Klein Ikink. Aankomende zondag speelt KSV om 14:30 uur thuis in Vragender tegen Ruurlo.