Raadscommissie enthousiast over stadsbrouwerij

Wel worden vraagtekens gezet bij de procedurele gang van zaken

Door Theo Huijskes

GROENLO - Afgezien van de vraagtekens met betrekking tot de procedurele gang van zaken, is de raadscommissie van de gemeente Oost Gelre laaiend enthousiast over de komst van een ambachtelijke stadsbrouwerij naar Groenlo. In de afgelopen week stond zowel het initiatief voor de vestiging van een stadsbrouwerij als het initiatief voor de vestiging van een woonzorgcomplex in Villa Adriana in Groenlo ter behandeling op de agenda van de commissie. Op dinsdag 20 september komt de gehele aangelegenheid ter verdere behandeling in de raadsvergadering aan de orde.

Tijdens de commissievergadering was het met name oppositiepartij VVD, die zich - bij monde van woordvoerder Kees Porskamp - absoluut niet verzette tegen de komst van een stadsbrouwerij, maar tegelijkertijd wel serieuze aandacht vroeg voor de komst van een woonzorgcomplex. "Ik juich het initiatief voor een stadsbrouwerij in Groenlo van harte toe. Maar wij hebben het hier niet over één, maar over twee prachtige plannen, waarmee miljoenen gemoeid zijn. Alleen al omdat het een tweetal nieuwe impulsen betreft, die helemaal passen in het Programma Stad Groenlo, en daarbij het gegeven dat beide initiatieven zorgen voor werkgelegenheid voor veertig of meer personen, gaan wij als fractie voor beide plannen." Porskamp is van mening dat daarom de gemeentelijke focus niet op één plan moet zijn gericht. "Stel je voor dat de stadsbrouwerij vanwege ingediende bezwaren een niet te accepteren vertraging ondervindt en derhalve van tafel gaat. In dat geval staat de gemeente Oost Gelre en in het bijzonder Groenlo met lege handen. Mede daarom zou ik meer aandacht willen vragen voor plan 2 van de initiatiefnemers, te weten een stadsbrouwerij in het centrum van Groenlo met daarnaast een brouwlocatie op het industrieterrein."


Zorgappartementen?
Commissielid Paul Wallerbos liet daarentegen weten dat zijn fractie OOG helemaal achter de visie van het college van B&W staat om op de locatie Adriana geen zorgappartementen toe te staan. "Een stadsbrouwerij op die plek is fantastisch en moeten wij met ons allen omarmen. Natuurlijk hebben wij nog wel vragen. Zo willen wij graag weten of de financiering al geregeld is, of tegelijkertijd de beschoeiing langs de gracht wordt vernieuwd en of de uitvoering van het plan tegelijkertijd gepaard kan gaan met de vervanging van de brug in de Eibergseweg."


Lees verder op pagina 3