Stefan te midden van het comité van aanbeveling, zijn collega's, met rechts naast hem Bas Wallerbosch. Allen trots op Stefan en zijn nieuwe single!
Stefan te midden van het comité van aanbeveling, zijn collega's, met rechts naast hem Bas Wallerbosch. Allen trots op Stefan en zijn nieuwe single! Foto: Henri Walterbos

Stefan Mondial lanceert
nieuwe single

GROENLO - De lokale knuffelbeer laat weer van zich horen. Stefan Mondial lanceert deze week zijn nieuwe single 'Waarom voelt dit zo goed'.

Door Henri Walterbos

Het nummer werd geschreven en opgenomen door Kees Tel, waar Stefan ook zijn laatste single 'Eindeloze liefde,' mee opnam die in maart 2015 verscheen. "Die man heeft zo ongelooflijk goede kwaliteiten. Eén van de besten van Nederland. Daar voel ik me helemaal goed bij. Hij schrijft in opdracht van mij. Ik geef dan aan hoe ik het ongeveer wil hebben, maakt hij de melodie en schrijft hij daar een paar teksten bij waar ik dan uit kiezen kan, wat ik het beste bij mij vind passen." Wat Stefan meegaf was dat het een toegankelijk nummer moest worden, voor een breed publiek. "Niet meer zo die Duitse sound. Dat was vorig jaar al heel goed gelukt, maar we hebben er nog een schepje bij bovenop gedaan. Het is gewoon een heel gezellig nummer." Een understatement. 'Waarom voelt dit zo goed' klinkt als in de beste Jordaan-traditie, daar waar het levenslied geboren is. In de hitparade een hit is altijd weer de vraag, in de kroeg zeker. Zowel tekst als muziek zijn nieuw, geen cover. "Het liedje gaat er over dat je heel gelukkig kunt zijn met iets waarvan de ander misschien niet snapt dat je daar zo gelukkig mee bent." Extra trots is Stefan dat de muziek ingespeeld is met echte instrumenten. "Het is zo'n groot verschil of het uit een doosje komt of met echte instrumenten. Kees Tel speelt zelf accordeon op de single."

Welgelegen
Stefan bekent dat hij het best wel weer spannend vindt. "Ik heb het nummer nog niet live gedaan. Ik hoop dat de mensen het leuk vinden. Er is nog maar één persoon in Groenlo die het gehoord heeft. Dat kwam omdat we de videoclip bij Welgelegen opgenomen hebben. Dat kreeg hij mee. Naderhand kwam ik hem tegen en zei hij dat hij het een prachtig nummer vond," lacht Stefan. "We hebben binnen en buiten opgenomen maar zijn ook in het bootje de gracht op geweest," ligt de Grolse volkszanger alvast een tipje van de sluier van het clipje op. "We wilden gewoon graag Welgelegen op de kaart zetten. Het is een product uit Groenlo, net als ik," verklaart Stefan zijn keuze voor het statige grachtenpand. De clip zal binnenkort online gaan en onder meer te zien zijn bij TV Oranje.
Nieuwe platenmaatschappij
'Waarom voelt dit zo goed' wordt uitgebracht bij zijn nieuwe platenmaatschappij, JC Records, waarbij JC staat voor Jolanda Clement. "Zij is een begrip in Brabant, heeft een artiestenbureau en evenementenbedrijf. Zij heeft het gehele totaalpakket wat ik nodig heb. Ze verzorgt alles. Tot en met het pluggen toe. Ik heb hier een heel goed gevoel bij. Ze heeft veel artiesten onder zich die ik ook heel goed ken en in de gaten gehouden heb hoe zij op de kaart gezet werden, gepromoot worden. Ze regelt veel optredens, doet het Mega Piraten Festijn. Zij heeft echt verstand van zaken. Het liedje vond zij te gek. Voor de komende drie maanden gaat ze het liedje intensief promoten op radio en tv. Zelf ga ik de regionale stations in de Achterhoek af."

Albert Heijn Groenlo
De fysieke cd-single zal vanaf woensdag 21 september te koop zijn bij Albert Heijn Wallerbosch Groenlo, voor 4 euro. Bij besteding van minimaal 50 euro boodschappen wordt de single gratis verstrekt. Daarnaast is het nummer te downloaden via de reguliere downloadportals.


www.stefanmondial.nl