Karateka's in de kerk. Foto: PR
Karateka's in de kerk. Foto: PR Foto:

Ruim 120 karateka's trainen in hartje Groenlo

GROENLO - Op zaterdag 1 oktober was het een komen en gaan van witte pakken in Groenlo. Karatepakken welteverstaan. Ruim 120 karateka's vanuit heel Nederland en delen van Duitsland zijn naar de Vestingstad Grol afgereisd voor de jaarlijkse Vestingtraining. De gehele dag stond onder leiding van de senseis Mike te Braake en Dominic Monasso van karatevereniging Mu Chin Groenlo.

Normaal trainen de karateka's van Mu Chin Groenlo elke woensdag- en vrijdagavond in de gymzaal van de basisschool St Willibrordus. Nu zijn de trainingen in de openlucht. De dag bestaat uit verschillende onderdelen. Van basistechnieken bij de Muziekkoepel tot katatraining op 'het eilandje' op de Halve Maan. Het bijzondere van deze katatraining (vaste loopvormen / schijngevecht) is dat deze wordt gegeven door Grollenaar Bart Overkamp, lid van het Nederlandse Kata team dat 25 november aanstaande deelneemt aan het Europees Kampioenschap op Papendal.
Het hoogtepunt van de dag is de pittige training in de Oude Calixtuskerk op de Markt. Hier komen alle 120 karateka's weer samen en ligt het tempo erg hoog. De senseis Mike en Dominic instrueren techniek op techniek, ze zwepen de boel op; menig zweetdruppel raakt de grond en de motivatie in de groep stijgt tot een hoogtepunt. Deze pittige training wordt afgesloten door Grollenaar Aloys te Braake, die ook de hersenen van de karateka's nog even flink aan het werk zet met enkele lastige technieken.

Na deze training bezocht de groep de Markt waar nog even flink hard werd gewerkt. Hier kon elke Grollenaar even meegenieten van een mooi stukje karate en het bijbehorende verbale geweld.
De middag werd afgesloten met een kumite training. Vele rondjes zijn hier gevochten. Uiteraard met de veiligheid hoog in het vaandel. Thinnart Platter liet hier onder het oog van de assistent bondscoaches zien, niet voor niets geselecteerd te zijn voor het Europees Jeugd Kampioenschap op 25 november aanstaande.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Mu Chin Groenlo dankt de vele deelnemers, vrijwilligers en belangstellenden. Wie zelf eens kennis wil komen maken met karate, wordt uitgenodigd eens langs te komen op de woensdag of vrijdag of te kijken op www.karategroenlo.nl.

Grollenaren Thinnart Platter en Bart Overkamp zijn vertegenwoordigd op het Europees Kampioenschap, 25 en 26 november op Papendal Arnhem.