De winnaars van dit jaar. Foto: PR
De winnaars van dit jaar. Foto: PR Foto:

Meekenesch grote winnaar coöperatiefonds

OOST GELRE - Dinsdag 27 september presenteerden de genomineerde verenigingen en stichtingen van het coöperatiefonds hun project in `t Zwaantje te Lichtenvoorde. Stichting Exploitatie Meekenesch uit Lichtenvoorde was de grote winnaar. Met het gewonnen bedrag van € 5.600,- zullen zij een airtrampoline aanschaffen. Met deze aanwinst voor het zwembad Meekenesch wordt het voor velen aantrekkelijker en 'spetterend gezellig' om het zwembad te bezoeken.

Ruim 300 bezoekers luisterden en keken aandachtig naar de presentaties van de vijf genomineerde verenigingen. Er waren meer prijswinnaars in de regio Oost Gelre. Een tweede prijs van € 7.000 was voor Vereniging Lievelds Belang. Een derde prijs van €5.500 voor Muziekvereniging Groenlo. Een vierde prijs van €4.000 voor Speeltuin de Schatberg. En een vijfde prijs van €2.500 ging naar Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde.
Ingrid Klein Langenhorst was de gastvrouw van deze avond. Harry Minkhorst, lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, heette iedereen welkom en Jan ten Hove, directievoorzitter gaf een toelichting op de cijfers en ontwikkelingen van de bank en de aanwezigen kregen de gelegenheid om vragen te stellen. Na de presentaties werden stemformulieren ingevuld en geteld. En dit resulteerde in bovengenoemde uitslag.
Alle 26 verenigingen en stichtingen die niet behoorden tot de categorie winnaars en genomineerden konden meedingen naar een prijs uit de Hoge Hoed. Deze financiële bijdrage is een opstart voor hun project. De volgende verenigingen en stichtingen waren de gelukkigen en kregen een cheque van € 1.000: St. Jong Nederland Zieuwent, Folkloristische Dansgroep De vier Winden uit Vragender, St. Wagenbouwersgroep Rensing, Kon. Ned. Natuurhistorische vereniging voor Veldbiologie, St. Speelvoorzieningen Zieuwent, Toneelvereniging Tof Volk uit Vragender, Coöperatie Zonnig Zieuwent, Stichting Paardenopvang Achterhoek, Corsogroep Boschkempers, Stichting de Zandschoppe. Een cheque van € 700,-- ging naar Vereniging Zorgcoöperatie Mariënvelde.