Schetsadviesdagen bij Wenninkhof. Foto: PR
Schetsadviesdagen bij Wenninkhof. Foto: PR Foto:

Tuingelukdagen en
schetsadviezen

MEDDO - Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober organiseert Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof de Tuingelukdagen. Dit evenement wordt gehouden aan de Hoeninkstegge 5 in Winterswijk Meddo.

Het vergeten tuinseizoen, 25 jaar geleden waren het najaar en de winter bij uitstek de seizoenen waarin de tuin werd veranderd of gerenoveerd. Door verschillende omstandigheden is het beeld ontstaan dat de tuin in het voorjaar moet worden aangelegd. Het heeft een beetje te maken met de media, die na de zomer vooral weer op binnen zijn gericht. Ook de tuincentra die al in september beginnen met de inrichting van de kerstshows speelden een rol. Natuurlijk zijn het ook mensen zelf die niet meer naar buiten willen als het een beetje gaat regenen of als het kouder wordt. Hoe dan ook, om de tuin aan te pakken, is de herfst- en de winterperiode gewoon geschikter dan het voorjaar.
De vier basisvoorwaarden (verhouding, volume, privacy en energiebalans) willen men bij Wenninkhof graag uitleggen. Te denken valt aan simpele aanpassingen om een prettiger gevoel in de tuin te krijgen. Maar eventueel ook om het onderhoud beheersbaarder te maken. Ook is het mogelijk om op deze dag een schetsadvies met een advies op maat te krijgen. Er zijn gratis vijvertests af (neem hiervoor wel een potje vijverwater mee), er wordt beplantingsadvies gegeven aan de hand van een foto van tuin of border, er staan diverse tuinmachines en een ruim assortiment beplanting en aanverwante artikelen.
De Tuingelukdagen zijn op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Gratis schetsadviezen
Het najaar en de winter zijn de beste seizoenen om een bestaande tuin te renoveren of een compleet nieuwe tuin te gaan aanleggen. De planten, bomen en struiken staan nu in de ruststand en er is dus volop tijd om te bestraten, te bouwen en te planten. Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof uit Winterswijk Meddo wil iedereen die wel wensen heeft, maar nog niet in het bezit is van een concreet plan, alvast een eind op weg helpen. Samen met 50 landelijke collega's van Dutch Quality Gardens geven zij gratis schetsadviezen op 15 en 16 oktober in het inspiratiepark De Tuinen van Appeltern. Het is wel van belang dat men zich van tevoren inschrijft op de website appeltern.nl. Voor of na het spreekuur met de ontwerper is er tijd om de meer dan 200 voorbeeldtuinen van het park te bekijken.