Ook nu, in de herfst, zijn de tuinen van Rosenhaege nog steeds de moeite van een wandeling waard. Foto: PR
Ook nu, in de herfst, zijn de tuinen van Rosenhaege nog steeds de moeite van een wandeling waard. Foto: PR Foto:

Muziek, goulash en appelwijn bij Rosenhaege

WINTERSWIJK - Op zondag 16 oktober opent Rosenhaege in de Winterswijkse buurtschap Kotten haar poorten voor een gezellige nazomermiddag met muziek, een hapje eten en een bijzonder drankje.

Voor de muzikale omlijsting zorgt Toontje ongeregeld, een dweilorkest met veel jonge mensen van de verschillende muziekverenigingen rond Winterswijk. Op deze middag wordt er appelwijn van het vat geschonken. Deze cider wordt in Duitsand in het gebied rond Frankfurt veel gedronken en vaak geserveerd in blauwe aardewerken kruiken, Bembel genoemd. Ook in Engeland en Frankrijk is deze gezonde appeldrank met 5 % alcohol een geliefde drank bij jong en oud.
In het Keltisch koffiehuis zijn er excellente koffies en speciaal gebak te koop: de zogenaamde Celtic Goose en Celtic White Horse. Voor liefhebbers van wild is er een wildgoulash en voor minder 'wilde' eters een echte Hongaarse goulash. Verder is Robert Bratus van Liqueur-Manufaktur no: 6 aanwezig om diverse wetenswaardigheden te vertellen over verschillende likeuren.
De tuinen zijn nog steeds geopend, voor liefhebbers van siergrassen blijft ook in de herfst de tuin interessant voor een kleine wandeling.
Voor volwassenen kost de entree drie euro, kinderen hebben vrij entree. Rosenhaege is te vinden aan de Bekeringweg 8, Winterswijk-Kotten.


www.rosenhaege.nl