De ondergrond voor het gedicht wordt geprepareerd. Foto: PR
De ondergrond voor het gedicht wordt geprepareerd. Foto: PR Foto:

Volgende muurgedicht op stapel

GROENLO - Donderdag 20 oktober wordt er weer een muurgedicht onthuld in Groenlo. Dit keer op het uitgaanscentrum City Lido, aan de Kerkstraat.

De groep Muurgedichten Groenlo had al veel eerder dit jaar een muurgedicht gepland op een andere locatie, maar door verschillende oorzaken is het gedicht op die betreffende plek uitgesteld.
Het gedicht bij City Lido zal officieel 'gedoopt' worden om 18.00 uur. Iedereen is daarbij van harte welkom. De tekst past volgens Rik Gockel, woordvoerder van de 'gedichtengroep', erg goed bij de betreffende plek: vlak bij de pub, de kerk en de gracht. En het is volgens hem behoorlijk afwijkend van de gedichten die al eerder geplaatst zijn, maar het past er wel erg goed tussen.

Het is de bedoeling dat voor het einde van dit jaar nog een of enkele muurgedichten worden aangebracht.


'Dat mooie Grolle blif trekken'

Vervolg van voorpagina

Verrassing
Daar wachtte hen een grote verrassing want het dameskoor SARA stond klaar om onder leiding van Gerri Lenssen een serie prachtige liedjes te zingen en sommigen ook met een hoog meezinggehalte. Een mooi en boeiend onderdeel van het programma en daar werd tevens de kraker ' ik was buj de veugeltjes op de Halve Moane' gezongen. Het zal duidelijk zijn dat de stemming er toen helemaal goed inzat!

Lange Gang
Daarna werd een bezoek gebracht aan De Lange Gang; de Old Grolschen komen zoals gezegd twee keer per jaar bijeen en dat is beurtelings bij Marveld en bij De Lange Gang. Bij dit jubileum mocht natuurlijk De Lange Gang niet worden overgeslagen en daar werd een heerlijk biertje of wijntje gedronken en toen met de Vestingstad Express terug naar het recreatiecentrum. Daar zorgden Henk Nijhof en Jos ten Hoopen voor prachtige stemmingsmuziek en zang en werd er zelfs flink op los gedanst! En het zijn ook de momenten om echte oude herinneringen op te halen, nieuwtjes over de stad Grol uit te wisselen en boeiende anekdotes op te dissen. Met een heerlijk buffet werd de viering van het 40-jarig bestaan afgesloten.
In het morgenprogramma had voorzitter Iet Pothof-Moormann al melding gemaakt van de komst van de stadsbrouwerij en dat plan stond de Old Grolschen wel aan.
Op zondag 9 april 2017 is de voorjaarsbijeenkomst en dan zal zoals gezegd Iet Pothof-Moormann na een flink aantal jaren de voorzittershamer vaardig te hebben gehanteerd haar taak gaan overdragen.