Mik Bosch in actie. Foto: PR  Vios
Mik Bosch in actie. Foto: PR Vios

Mik Bosch (12) verbaast Frank Snoeks

BELTRUM - "De vragen die jij stelt aan Vios-spits Rik Groot Zevert zijn dezelfde die ik zou stellen aan Hakim Ziyech. Het grappige is dat de antwoorden van Rik nagenoeg hetzelfde zijn, dan die van Ziyech." Dit was één van de complimenten die Vios-commentator Mik Bosch kreeg in een live-uitzending op radio 5 van niemand minder dan voetbalcommentator Frank Snoeks.

Sinds het begin van seizoen 2016-2017 maakt de 12-jarige Mik Bosch samenvattingen van de thuiswedstrijden van Vios Beltrum. Zijn droom is om ooit voetbalverslaggever of voetbalanalist te worden. Hiervoor zocht hij contact met de voorzitter van Vios en de eerste wedstrijdbeelden en interviews verschenen op de site. De resultaten zijn verbluffend. Diverse dagbladen hebben het talent van Mik opgemerkt en viosbeltrum.nl kende plotseling opvallend veel nieuwe nieuwsgierige bezoekers. Hier bleef het niet bij. "Ik werd gebeld door Radio 5 en was 'live' in de uitzending. Tot mijn grote verrassing hadden ze Frank Snoeks op een andere lijn. Frank had de filmpjes ook gezien en was stomverbaasd," aldus Mik.

Blijven ontwikkelen
Snoeks heeft de filmpjes met zijn professionele blik bekeken en was vooral onder de indruk van het gedetailleerde inzicht van de Mik. "Je bent zelf ongetwijfeld een goede voetballer. Met jouw camera zoem je al in waar de bal komt. Ook zie je wanneer een rechtsbenige met links scoort. Knap hoor!" Wel had de voetbalcommentator nog een tip voor de jonge verslaggever. "Er zijn vele neutrale toeschouwers buiten Vios en die willen ook graag weten hoe de keeper of de spits van de tegenstander heet. Misschien kun je die namen er later in monteren!"

Vios is trots
Vanwege een vrije ronde is de eerste volgende thuiswedstrijd van Vios pas op zondag 30 oktober tegen Reünie uit Borculo. Mik en zijn vele volgers kijken hier al naar uit. Vios-voorzitter Theo Helmers is trots op het succes van Mik: "Het beleid van Vios is erop gericht dat naast voetbalontwikkeling ook persoonlijke ontwikkeling aandacht verdient. De wijze waarop hij dit oppakt is natuurlijk geweldig."